Broj:

Novi BMW serije 1 je jedinstvena kombinacija vrhunskog kvaliteta vožnje, estetike i inovativne tehnologije. Druga generacija nudi najmoderniji motor i tehnologiju vešanja, ekonomičniju potrošnju goriva i značajno više prostora u odnosu na svog prethodnika. Smeo, sa naglaskom na zadnjem delu, novi BMW serije 1 je zadržao sportski dizajn sa elegantnim proporcijama i površinama smelog oblika tipičnog za BMW. BMW Sport Line i BMW Urban Line predstavljaju dodatak u asortimanu, u cilju dodatne personalizacije u vidu ekskluzivnih elemenata enterijera i eksterijera i opreme.

BMW serije 1 i dalje ostaje lider na tržištu sa BMW tehnologijom efikasne dinamičnosti (Efficient Dynamic): prvi automobil na svetu u ovom segmentu sa opcijom osmostepenog automatskog menjača i funkcijom automatski start/stop i kod manuelnog i kod automatskog menjača. ECO PRO režim se aktivira pomoću tastera za režim vožnje, a  uključen je u standardnu opremu.

Prvi put svi benzinski i dizel motori za BMW Serije 1 koriste novu BMW TwinPower Turbo tehnologiju. Što se tiče nove generacije 1.6 litarskih benzinskih motora, u ponudi su: BMW 116i sa 100kW/136 ks, BMW 118i sa 125 kW/170 ks. Osim benzinskih, u ponudi su i radikalno redizajnirani 2.0 litarski dizel motori: BMW 116d sa 85 kW/116 ks, BMW 118d sa 105 kW/143 ks, BMW 120d sa 135 kW/184 ks. Planirano je i lansiranje modela BMW 116d EfficientDynamics Edition, sa 85 kW/ 116 ks 1.6 litarskim dizel motorom i dodatnom tehnologijom koja smanjuje potrošnju goriva i koja će emisiju CO2 smanjiti na samo 99 g/km po mernim standardima EU.

Ovaj model će premijerno biti predstavljen u septembru, na Internacionalnom sajmu automobila u Frankfurtu, a odmah posle toga i na srpskom tržištu. Očekivana cena ovog modela je 20.990 evra.