Broj: Foto:

Razvijena specijalno za evropsko tržište, stiže deveta, najnovija generacija modela Honda Civic, od koje se, zbog velike popularnosti prethodnog modela, mnogo očekuje. Novi model, u čije kreiranje je uloženo najviše pređenih test kilometara u Evropi u poređenju sa svim Honda modelima do sada, i preko četiri godine istraživanja, nudi nova tehnološka rešenja i niz poboljšanja. Novi model biće dostupan sa unapređenim 1.4 (100KS) i 1.8 (142KS) benzinskim motorima izuzetnih performansi i u nekoliko potpuno novih boja.

Dizajneri nove Honde Civic želeli su da zadrže sportski karakter ovog modela, ali i da dodatno naglase eleganciju i dinamičnost, pa je sportski aspekt dodatno naglašen dinamičnom linijom. Ove izmene u dizajnu dovele su do značajnog povećanja aerodinamike automobila i do smanjenja koeficijenta otpora vazduha koji je sada najmanji u klasi (0.27). Sve to zajedno rezultiralo je značajno smanjenom potrošnjom goriva (5.5 l za 1.4 i-VTEC motor).

Novi elementi enterijera dodatno su prilagođeni vozaču i daju sportski duh ambijentu. Novi Civic ima kvalitetniju kabinu, i kada je u pitanju osećaj vozača, ali i njen izgled. Velika pažnja posvećena je i funkcionalnosti prostora, a zahvaljujući izmeštanju rezervoara i magičnim sedištima, novi Civic je model sa najvećom prostranošću kabine i prtljažnim prostorom u C segmentu (470 l).

Ovaj model biće ponuđen u hatchback varijanti sa petora vrata, a u prodajnim salonima u Srbiji biće dostupan početkom marta.