Broj: Foto:

Koncept novog BMW-a serije 6 coupé je bez premca u premium segmentu, jer kombinuje dinamiku sportskog automobila 2+2 sedišta sa izuzetno udobnom vožnjom. Dužina karoserije i međuosovinsko rastojanje je 75 milimetara duže nego kod prethodnog modela (promovisanog 2003. godine), što povećava komfor za putnike na zadnjim sedištima, a ekstremno sportski izgled dobija zahvaljujući 39-milimetarskom povećanju širine i 5-milimetarskom smanjenju visine. Što se dizajna tiče, cela karoserija, od prednjeg do zadnjeg odbojnika ima fluidnu liniju, kao da je izvučena jednim potezom olovke na papiru. Skladne proprocije i linija krova su u tradicionalnom BMW stilu naglašene masivnom hromiranom lajsnom. Eleganciju dodatno naglašavaju svetlosne grupe, koje prema tvrdnjama bavarskih dizajnera imaju najmanju visinu od svih modela u gami, što ih vizuelno dodatno izdužuje i naglašava širinu automobila.

BMW serije 6 coupé je jedini automobil u ovom segmentu dostupan sa elektro servo upravljačem i opciono integrisanim aktivnim upravljačem; kontrola dinamike vožnje ugrađena je kao standard, a dinamička kontrola amortizera i adaptibilni pogon kao opcije. Takođe, ovo je prvi automobil u ovom segmentu sa adaptibilnim LED prednjim svetlima za svetla kratkog i dugog snopa, uključujući funkciju za skretanje, svetla za maglu i zadnja svetla takođe opremljena LED tehnologijom.

Kada je enterijer ovog automobila u pitanju, zadovoljstvo u vožnji je skrojeno po individualnim željama zahvaljujući jedinstvenim opcijama opreme, uključujući i komforni pristup i sportska sedišta, aktivna sedišta, ventilaciju sedišta, ekskluzivnu napa kožu, keramičke aplikacije i premijum Surround Sound System – novorazvijeni sistem ozvučenja pravljen samo za ovaj model.

Od trenutka lansiranja dostupne su dve varijante motora: BMW 650i coupé sa osmocilindarskim pogonskim postrojenjem (300 kW/407 ks) i BMW 640i coupé sa šestocilindričnim linijskim benzinskim motorom (235 kW/320 ks). Osnovni model 650i iznosi 85.104 evra, dok je 640i nešto jeftiniji i iznosi 72.980 evra. Kod obe varijante motora kao standardna oprema ugrađuje se osmostepeni sportski automatski menjač.