Otkad je pre deset godina započela da gradi karijeru modela u Milanu, a uporedo i glumačku, Nina Seničar stasala je u jedno od onih retkih, što bi se reklo, svima dragih TV lica u svojoj zemlji. Nakon uspešne kariijere modela u Evropi, Nina se preselila u Njujork, gde za kratko vreme uspeva da osvoji simpatije i američke publike. Iako već godinama živi i radi u Americi, domaća televizijska publika ima privilegiju da bar jednom nedeljno uživa u njenom šarmu u ulozi voditeljke kviza Ja volim Srbiju
HRANA
Od malena sam volela da jedem. Postoje snimci sa dečjih rođendana na kojima se vidi kako se iskradam od ostale dece i u kuhinji kopam po torti misleći da me niko ne vidi. Na sreću, aktivno se bavim sportom od svoje pete godine, pa nekako uspevam da kompenzujem tu ljubav prema hrani. Najviše volim domaću, vojvođansku kuhinju, moje omiljeno jelo je oduvek bilo supa, sos i meso. Što se deserta tiče, testo sa makom je moj favorit. U Los Anđelesu sam mesecima tražila mleveni mak i konačno sam ga našla u nekoj ruskoj pekari, tako da ga sada pravim i u Americi. Što se restorana tiče, volim one u prirodi – čarde, salaše… Obožavam rečnu ribu, ništa ne može da se poredi sa dobrom ribljom čorbom, pa još ako posle toga na red dođu pohovani som ili dimljena pastrmka… Što se internacionalne kuhinje tiče, iako sam provela deset godina u Italiji, njihova kuhinja mi nije omiljena. Uvek ću pre da odem u japanski restoran, nego na picu. Obožavam japansku kuhinju, način na koji oni prave hranu i kombinuju ukuse, to je čista umetnost. Omiljeni restorani su mi Projekat 72 u Novom Sadu, Žabar u Beogradu, Yoshi sushi u Milanu i Picca u Los Angelesu.
VINO
Volim i crveno i belo vino, zavisi od prilike i, naravno, hrane koju jedem. Što se crvenih vina tiče, volim ona jaka, gusta. Nisam veliki poznavalac etiketa, ali po mirisu znam da li će vino da mi se svidi ili ne. Imam nekoliko prijatelja koji proizvode vino u Toskani, pa su mi crvena vina iz te regije možda i najdraža. Što se belih vina tiče, ne volim suva, kisela vina, volim ona slađa koja imaju jak voćni miris i malo tamniju boju. Ako vidim na listi vina neki gewurztraminer, bez razmišljanja ga uzimam, a ako ga nema, onda tražim nešto slično njemu. Postoji jedno belo vino koje se proizvodi u Venetu od šumskih jagoda i njegova proizvodnja je vrlo limitirana zbog prevelike upotrebe tog voća. To je najaromatičnije vino koje sam ikada probala i kada god imam priliku volim da ga popijem. Inače, nikada nisam sama popila čašu vina, jer ga povezujem sa druženjem, prijateljima, srećom…
IZLAZAK
Moj idealan izlazak je u neki restoran sa dobrom atmosferom i hranom. Ponekad dobro dođe i neka živa muzika, ali naravno, samo uz pravo društvo. Ne volim klubove, splavove i ostalo, valjda to dođe s godinama…
Leave A Comment