Uspeh na spoju podneblja i vrednih ruku

Kompleks vinarije Atelje vina Šapat, nalazi se u Novom Slankamenu, na obronku Fruške gore, odakle se pruža pogled na vinograde i Dunav. Neraskidive veze ljudi, zemlje i plodova prirode ovde su očigledne.

Tišina, mir duha i uma dolaze kao podrazumevani elementi i spremni ste da se prepustite svemu što Šapat može da ponudi. Iako se proizvode najsavremenijom enološkom tehnologijom, vina sazrevaju u tradicionalnim drvenim sudovima, izrađenim od francuskog i srpskog hrasta.

Nakon tri godine proizvodnje, vina su sazrela i dobila prepoznatjivi pečat, kojim grade sopstveni put na tržištu. Atelje vina Šapat je stasao i proširio distributivnu mrežu na zavidan broj izuzetnih lokala, vinoteka i renomiranih restorana, u kojima je prepoznat potencijal za dugogodišnju saradnju i građenje partnerskih odnosa. Iako raspolažu limitiranim količinama vina, uspeli su da dosegnu i velika tržišta, poput ruskog i nemačkog, na kojima sigurnim korakom nalaze put do srca cenjenih potrošača.

Prodavnica u centru Beograda postala je mesto na kome se prepliću posao i neizmerna ljubav prema vinu i kulturi uživanja u vinu. To je mesto susreta ljudi koji su zainteresovani da probaju nešto novo, da se druže i podele utiske, komšija i nekih „starih znanaca“ sa kojima je uvek zadovoljstvo degustirati novitete iz podruma. Istovremeno, tim je na raspolaganju svima koji su zainteresovani da postanu deo Kluba vina ili Loyalty kluba i uključe se u sve segmente života Ateljea vina Šapat.

U sumiranju uspeha i velikih izazova, pored već poznatih etiketa, poput crvene kupaže Pi’, bele kupaže Suma, vina Cabernet, Merlot, Chardonnay, posebno su ponosni na novitete u ovoj godini, koji kao da su naslutili vrelo leto i pronašli idealan put put do velikog broja ljubitelja vina.

Traminac, tamnožute boje sa začinskim, cvetnim i voćnim aromama, pravo je mirisno vino, aromatično, mekano, elegantno i suptilno. Pokazalo se kao idealan aperitiv, ali i pratilac ribljih specijaliteta i plodova mora.

Veoma prijatno iznenađenje je Rose, kupaža merloa i teroldega, koje na prvi pogled privlači svojom izuzetno prefinjenom i neobičnom bojom za domaći rose. Odlikuje se obiljem voćnih aroma, a najviše dominira jezgrasto voće, dok se u dugoj završnici oseća prijatna bademasta nota. Rečnikom vinara govoreći, ono je živahno, nežno i veoma osvežavajuće.

U najavi je još nekoliko iznenađenja, ali za sada više ne smeju da kažu. Sačekaćemo predstojeću berbu i videti kakav nas divan spoj podneblja i vrednih ruku očekuje u narednoj sezoni.

Vino i život, ponovo. Ljubav prema prirodi rađa posebnu energiju, pozitivan stav i strast prema životnim radostima, a pogled se iz vinograda pruža daleko, sagledavajući napredak i buduće uspehe.