Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Dvadeset šest barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije ukrstilo je svoja znanja, kreativnost i iskustvo u Beogradu krajem maja,  na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“.

Zadatak takmičara bio je jednostavan ‒ kreirati ukusan i jedinstven koktel uz obavezno korišćenje nekog od ukusa poznatog brenda penušavih pića SchweppesBitter Lemon, Tonic Water, Tangerine ili Pink Mixer Style.

Titulu „Najboljeg koktel majstora“ osvojila je Teodora Nikolik iz Makedonije, čije je piće Crimson imalo prefinjen ukus u kombinaciji sa Schweppes Pink Mixer Style i različitim aromama home made sirupa, praha od brusnice i čipsa od brusnice. Drugoplasirana je bila Anja Jurić, dok je treće mesto zauzeo Vanja Golovski.

Nakon četiri godine takmičenja, u kojem je učestvovalo više od 200 barmena iz Srbije, ove godine „Schweppes Mixology“ poprimio je regionalan karakter, a za naslov „Najboljeg koktel majstora“ borili su se barmeni iz svih krajeva zemalja učesnica.

Srećni smo i ponosni što je sada već tradicionalno takmičenje postalo regionalno, a takođe je veliko zadovoljstvo videti da se iz godine u godinu sve više barmena prijavljuje da bude deo naše priče. Krenuli smo sa 15 barmena prve godine, dok smo ih u ovogodišnjem takmičenju imali preko 100. Trudimo se da konstantno unapređujemo HoReCa zajednicu, a ovo takmičenje je lep pokazatelj zajedničkog rada koktel majstora i Coca-Cola sistema”, izjavila je Aleksandra Todorović iz kompanije Coca-Cola.

Troje najboljih barmena nagrađeno je putovanjem na Rome bar show 2023 i luksuznim Schweppes setom za koktele, a imaće i posebnu čast da njihovi kokteli budu uvršteni u top 50 HoReCa objekata u Srbiji.