Toskana
Slovo T kao kulinarski grb Toskane jasno asocira na čuveni Firentinski odrezak, ali to je samo jedna od svetski čuvenih čarolija kuhinje ove italijanske regije. Lagana i [...]
Slovo T kao kulinarski grb Toskane jasno asocira na čuveni Firentinski odrezak, ali to je samo jedna od svetski čuvenih čarolija kuhinje ove italijanske regije. Lagana i [...]
Jaka, ljuto začinjena, malo teža… ukratko – gurmanska. Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati nadaleko čuvena kuhinja Mađarske, zemlje čija je bogata i duga istorija [...]
Akvitanija, smeštena na jugozapadu Francuske na granici sa Španijom, po mnogo čemu zanimljiv je region – što zbog burne istorije i nasleđa koje je rezultat neverovatne mešavine uticaja, što zbog fantastičnih vina i gastronomije. Centar ove regije [...]
Snaga mašte, čežnje i ideala „Vrlo je važno da čovek u sebi pronađe optimizam, svežinu i dobrotu“, rekao je na početku intervjua za magazin Wine Style Predrag Miki Manojlović, proslavljeni glumac raskošne karijere koji se vrlo uspešno oprobao [...]
Jedan poznanik mi je nedavno rekao sledeću stvar: „Vi profesionalni kuvari pre ili kasnije upadnete u zamku francuske kuhinje“. Moram da priznam da je, što se barem mene tiče, potpuno u pravu, [...]
Negde sam jednom prilikom pročitao da se širom sveta u različita vremena i godišnja doba slavi oko osamdeset različitih Novih godina. Ni izbliza ne znam koji su sve običaji u vezi sa [...]
Detinjstvo je trezor iz kojeg sve crpimo Bruno sluti da je jedina mudrost usamljenika prihvatiti karantin kao slobodan izbor, nikako kao usud – napisao je poznati književnik Dragan Velikić u svom prvom romanu Via Pula, objavljenom pre skoro [...]
Jednostavnost koja razoružava U sportu je, kažu, važno da se ekipa uigra i da trener oseti duh ekipe, pa oni koji imaju iste ljude na okupu duže vreme imaju i veće šanse za uspeh. A onda neko preko [...]
Savet eksperta Doktor ekonomskih nauka, profesor političke ekonomije na Pravnom fakultetu u Beogradu, u svom akademskom radu najviše se bavio pitanjima iz oblasti makroekonomije, međunarodne trgovine, tranzicije i privatizacije, kao i korporativnim upravljanjem. Bio je i predavač na [...]