Vladimir Miloradović

Privatna kolekcija vina

Poslednjih godina primetan je porast broja ljubitelja vina koji polako ali sigurno kreiraju sopstvene kolekcije. Međutim, stvaranje kolekcije nikako ne znači puko nagomilavanje i skladištenje [...]

2014-11-20T19:46:49+01:0028. 12. 2013|Categories: Reč sommeliera|1 Comment

Kulinarske destinacije – Bavarska

Nije tako raskošna, elegantna i prefinjena kao mediteranska, što ne znači da je manje kvalitetna. Vrlo svedena, reklo bi se racionalna, bavarska kuhinja je prava slika mentaliteta Bavaraca – praktičnost i kvalitet, pre svega […]

2015-10-21T12:30:12+01:007. 11. 2013|Categories: Hrana i vino|Tags: |0 Comments

Kulinarske destinacije – Grčka

Food styling: Silvija Gladić Dužno poštovanje antici, azurnoplavom moru i prelepim plažama, ali kada se vratimo sa letovanja iz Grčke, a mnogo nas je koji tamo provedemo odmor, svako ima prijatne uspomene na neku malu tavernu u kojoj [...]

2015-10-21T12:31:25+01:006. 7. 2013|Categories: Hrana i vino|0 Comments

Kulinarske destinacije – Sicilija

Food styling: Silvija Gladić Postoji izreka: „Ne dao ti Bog da živiš u uzbudljivim vremenima“. Vrlo je moguće da su je izmislili Sicilijanci, jer njihova istorija je sazdana od „interesantnih“ vremena. O to mediteransko ostrvo su se kroz [...]

2015-10-21T12:32:02+01:008. 5. 2013|Categories: Hrana i vino|Tags: |0 Comments

Miodrag Mija Radovanović – Podrum Radovanović

CV srpskog vinarstva Miodrag Mija Radovanović, vlasnik vinarije Podrum Radovanović, rođen je leta 1955. godine u Krnjevu kod Velike Plane. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, na Odseku za prehrambenu tehnologiju, a zatim je kao enolog bio rukovodilac proizvodnje u Navipu. Svoju strast [...]

2018-11-25T15:27:14+01:008. 5. 2013|Categories: Vinske priče|Tags: , |0 Comments

Sava Jojić – vinarija Mačkov podrum

CV srpskog vinarstva Sava Jojić, vlasnik vinarije Mačkov podrum iz Iriga, rođen je u ovom mestu na Fruškoj gori, kako kaže, „najlepših godina dvadesetog veka“. Završio je Višu školu za primenjenu informatiku u Beogradu i bavio se raznim poslovima – vojnim pozivom, fotografijom, poljoprivredom. [...]

2018-11-25T15:26:43+01:007. 3. 2013|Categories: Vinske priče|Tags: , |0 Comments

Kulinarske destinacije – Provansa

Food styling: Silvija Gladić Da je francuska kuhinja kategorija za sebe to je poznato svakom ko je ikad uzeo varjaču u ruke, a da je provansalska kuhinja za stepenicu iznad ostalih regionalnih francuskih kuhinja to je moje potpuno [...]

2015-10-21T12:32:36+01:007. 3. 2013|Categories: Hrana i vino|Tags: , |0 Comments
Go to Top