Hoteli

Villa dʼEste, jezero Komo

The_gazebo_rgb_vlde1550550p432_resizeSever Italije ukrašen je brojnim predivnim jezerima, među kojima Komo ima poseban status. Za one koji hoće da u raskošnom i romantičnom ambijentu, uz prizvuk elegancije nekadašnjih aristokratskih vremena uživaju u lepotama ovog jezera, Villa dʼEste nesumnjivo je pravo mesto

 

Na obalama jednog od najpopularnijih jezera, Komo, u gradiću Cernabbio nalazi se čuvena Villa dʼEste. Sazidana 1568. godine kao letnja rezidencija jednog tadašnjeg imućnog kardinala, u hotel je pretvorena 1873. godine, a zahvaljujući izuzetnom položaju i luksuznoj ponudi ubrzo je postala stecište evropske aristokratije.

Vrtovi vile prostiru se na više od deset hektara i zahvaljujući brojnim statuama kojima su ukrašeni, predstavljaju pravo renesansno blago. Raskošno zdanje Ville dʼEste konstantno se renovira i unapređuje, a trenutno nudi 152 sobe – sve su drugačije veličine i različito su dekorisane, ali ih objedinjuje visok standard opremljenosti i komfora. Sobe su raspoređene u dva zasebna kompleksa: Kardinalova zgrada i Kraljičin paviljon, a pogled sa prozora i terasa iz svih je zaista spektakularan – onaj koji se prostire ka jezeru Komo jednako je izazovan kao i onaj prema raskošnim vrtovima vile. U okviru kompleksa nalaze se i dve odvojene vile iz XIX veka, a koje mogu da se iznajme – Malakoff i Cima. Potpuno izolovane od ostalih, učiniće boravak maksimalno intimnim, ali i vrlo komfornim jer nude sve usluge koje su na raspolaganju i gostima u Villi dʼEste.

ext-25_resizeU restoranu Veranda, u kojem goste očekuje i spektakularan pogled na jezero i vrtove, na meniju su male egzibicije iz repertoara italijanske kuhinje. Naravno, prati ih i bogata vinska lista, na kojoj se nalaze i neka od najcenjenijih italijanskih vina. Boravak u ovom restoranu podrazumeva i elegantnu garderobu, naročito u vreme večere, a posebnu draž daju mu automatski stakleni prozori koji se po potrebi spuštaju i gotovo da nestaju, što čini da se pogled nesmetano prostire ka prelepom ambijentu. Manje formalni restorani su Grill i Il Platano, a na nekoliko lokacija u okviru vile može se sesti na piće ili manji snek.

Na prvom spratu Kardinalove zgrade nalazi se centar lepote i relaksacije koji nudi standardne tretmane i masaže, a podzemnim prolazom dolazi se do sportskog kluba u kojem može da se uživa u zatvorenom bazenu, sauni, turskom kupatilu, sali za fitnes, terenu za skvoš i elektronskom simulatoru za golf. Za trening na vazduhu tu su tereni za tenis, staza za trčanje koja vodi kroz vrtove vile, svi vidovi vodenih sportova koji se organizuju na jezeru Komo, kao i teren za golf koji je udaljen oko jedanaest kilometara od Ville dʼEste.

Iznajmljivanje soba i apartmana u Villi dʼEste moguće je u periodu od marta do novembra, a cene se kreću od oko 300 evra po osobi za jedno noćenje sa doručkom, pa naviše.

 

Broj:
Foto:
This entry was posted in Hoteli and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Amigo – Rocco Forte, Brisel
Desert Palm, Dubai
Imperial Boat House Beach Resort, Koh Samui

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS