manekenka

Andjelija Vujovic

Ni ovogodišnji Beogradski Fashion Week neće proći bez  jedne od najboljih srpskih manekenki Anđelije Vujović, koja će ponovo prošetati modnom pistom u Beogradu. Naša poznata manekenka kaže da se posebno raduje revijama Ane Ljubinković, ali i da ćemo je uskoro videti u jednom neubičajenom angažmanu.

“Ne mogu mnogo o tome da pričam, ali reći ću vam da s nestrpljenjem iščekujem snimanje filma Plava krv režiserke Maje Uzelac, u kojem mi je poverena jedna od uloga“ otkrila je Anđelija za Wine Style

VINO

Jedna sam od onih osoba koje tačno znaju kakva vina vole, a kakva im ne odgovaraju. Volim bela, polusuva vina, a najviše uživam u onim aromatičnim, poput muskata. Kisela, ne volim. Uz zadršku da su vina, kao i sve ostalo u životu – stvar ukusa, napomenula bih da je domaća vinska ponuda sasvim dobra i da može da parira stranoj. Otud slobodno mogu da kažem da, i pored toga što sam probala paletu vina iz raznih zemalja, najviše volim ona Vršačkih vinograda. Omiljeno vino mi je Muskat otonel, koje najviše volim da pijem u društvu svojih roditelja. Razlog je veoma jednostavan. Aromu ovog fantastičnog pića otkrila mi je mama, koja je u mladosti, pogađate, najradije naručivala upravo Muskat otonel. Osim ove etikete, volim da popijem i prosecco, i to ako je sladak. Isto važi i za šampanjce. Neću propustiti priliku da kažem dve, tri reči o još jednom vinu, koje me neodoljivo podseća na jedno od najlepših putovanja. Naime, ukus penušavca Martini Asti uvek me podseti  na predivan boravak u Firenci i na, verovali ili ne, najdivniji komad mesa koji sam ikada jela – Steak Fiorentina.

HRANA

Do te mere mi smeta ukus jagnjetine da sam jednom prilikom detektovala ukus ovog mesa u girosu, iako je bio prepun tzatzikija, pomfrita i paradajza. Jagnjetina je, pritom, bila samo trećina mesa mlevenog u kombinaciji sa teletinom i svinjetinom. Jaretinu ne jedem iz dva prilično subjektivna razloga: jarac je moja omiljena životinja i jarac sam u horoskopu. Kada nemam vremena sebi da spremim nešto, najradije skoknem do Mek Donaldsa, a od klope ”za poneti”, najdraža mi je piletina sa ananasom iz kineskog restorana Pin Up na Dorćolu. Žao mi je što Beograd nema sushi bar, sa šankom okruženim pokretnom trakom na kojoj pored gostiju promiču tanjirići sa sušijem. Uživala sam na takvim mestima u Japanu! Jednostavno sedneš i odmah skineš sa trake ono što ti se dopada. Ne sviđa mi se ni to što u beogradskim restoranima morske hrane nigde na meniju nema krabe. Obožavam da jedem krabe i umačem meso u sos od istopljenog putera i belog luka. To sam naučila u Americi, u kojoj sam pohađala srednju školu. Porodica u kojoj sam živela imala je motorni čamac i često smo svi išli da lovimo ribu, krabe i kopamo školjke po okolnim ostrvima. Sijetl se nalazi na Pacifiku, u zalivu Puget i idealno je mesto za uživanje u morskoj hrani.

IZLAZAK

Restoran Bevanda je kao stvoren za romatičnu večeru. Uz prijatnu muziku i diskretno osvetljenje savršeno ide neki od morskih specijaliteta sa menija. Recimo: salata od rukole, bela buzara od vongola, prstaca i dagnji, čaša belog vina, i za kraj flambirane banane ili palačinke u sosu od belog vina. Kada želim da se dobro provedem, sa prijateljima skoknem do Reke u Zemunu. Imaju živu muziku, a nije folk, pa igramo bez prestanka. Volim da odem i u Absinthe na koktele i nezamenljivi čokoladni sufle. Postoji još nekoliko mesta koja ne smem da preskočim – moj omiljeni restoran Đorđe nalazi se u divnom ambijentu, ali bih ga pre svega izdvojila zbog hrane. Divan pogled, ambijent i divna hrana su i atributi restorana u hotelu Hajat, gde se najbolje opustim uz karpaćo sa tartufima. Inače, idealan izlazak po mom ukusu izgleda ovako: okružena sam prijateljima, u lepom ambijentu u kom su svi opušteni, ispred nas su porcije karpaća sa tartufima, u čašama je Muskat otonel, a za desert su pripremljene flambirane banane. Još kada bi sve ovo moglo da se odvija u nekoj vili u Toskani, jedne letnje večeri ispunjene mirisima lavande… To bi za mene bio pravi raj.