Broj: Piše:

Novi Audi A1 predstavlja premijum varijantu automobila sa najizrazitijim sportskim karakteristikama u klasi malih kompaktnih vozila. Ponaša se veoma sigurno na putu, jer je snažan a istovremeno izrazito pouzdan, dok su sportski izgled, preciznost i mladalačka svežina karakteristike unutrašnjosti A1.Bord kompjuter sa programom ekonomičnosti povezan je sa informacionim sistemom za vozača i prikazuje podatke u vezi sa potrošnjom goriva i daje preporuke za ekonomičnu vožnju. Opremljen je snažnim, a pri tom ekonomičnim motorima i agilnom šasijom, a karakteriše ga i izuzetna obrada. Audi A1 ima dugačak spisak napredne tehnologije, kao na primer, informacioni sistem koji postavlja nove standarde u klasi.

Kao pridošlica u segmentu kompaktnih vozila, A1 prvenstveno je namenjen mladima ili kupcima sa mladalačkim stilom života.

Audi će u početku imati u ponudi A1 sa četiri vrste motora. Dva TFSI benzinska motora i dva TDI dizel pokrivaju asortiman od 63 kW (86 KS) do 90 kW (122 KS). Svi motori imaju direktno ubrizgavanje i turbo punjenje. Koncept smanjenja potrošnje u kombinaciji sa tehnologijom iz Audi modularnog koncepta ekonomičnosti daju im ogromnu snagu sa minimalnom potrošnjom goriva od 3,8 do 5,4 litara na 100 km.

Osnovni benzinski motor je novi 1.2 TFSI. On ima snagu od 63 kW (86 KS) i proizvodi maksimalni obrtni momenat od 160 Nm već između 1,500 i 3,500 rpm. U kombinaciji sa manuelnim menjačem sa pet brzina, ima četiri cilindara, A1 ubrzava od 0 do 100 km za 12,1 sekundi i dostiže maksumalnu brzinu od 179km/h. Po standardima vožnje EU, on troši samo 5,1 litra goriva na 100 km i 119 g CO2.

Cena: od oko 16.700 evra

www.audi.rs