Broj: Piše:

Welness krstarenje

Svako ko je jednom bio na krstarenju zna da je to najviši nivo putovanja i odmora, tako da je malo verovatno da će ikada odustati od njega. A krstarenje brodovima iz flote MSC Cruisesa omogućuje da se doživi sasvim novo iskustvo, sa koga se nose uspomene koje se dugo pamte

Samu flotu čini jedanaest brodova, koji u duhu slogana kompanije Muzika Savršenog Cruisinga nose imena inspirisana muzikom – Orchestra, Musica, Opera, Sinfonia, Armonia, Melody, Lirica, Splendida, Fantasia, Magnifica, Poesia.

Njihove putanje otkrivaju čari najrazličitijih kultura i lepote gradova na najudaljenijim tačkama sveta. Ponuda evropskih i prekookeanskih tura je brojna, a na vama je da se opredelite za ono koje će vas odvesti na željena odredišta. Možete krenuti iz Đenove preko Barselone, Madere, Kanara pa nazad preko Malage i Čivitavekie do Đenove, ili iz Njujorka, preko Azora, Portugala, Španije, Engleske do Nemačke; ići od Brazila do Holandije, od Španije, preko Portugala, Maroka i Kanara do Brazila…

Tokom boravka na brodu uživaćete u kvalitetnoj usluzi za koju je MSC mnogo puta nagrađivan. Na krstarenju se poslužuje pet obroka dnevno, zabava na brodovima je besplatna, a animacija sadržajna i takva da ćete dogodovštine dugo pamtiti. Vežbaćete u teretanama sa pogledom na more, baviti se sportom, opustiti se, svesni da osoblje vodi brigu o slobodnom vremenu vas i vaše dece. Deca mlađa od osamnaest godina putuju besplatno, samo uz plaćene lučke takse, a ukoliko aranžman rezervišete 60 dana ranije posebna tarifa prima premia daje mogućnost za jedno gratis mesto.

USLUGA ZA ŠEST ZVEZDICA

Sada je, uz svoju redovnu ponudu, MSC Cruises osmislio i potpuno novi koncept krstarenja – prestižni MSC YACHT Club čija se ekskluzivnost ogleda u usluzi koja je ocenjena sa šest zvezdica. Počev od privatnog vozača za transfer do broda, preko ličnog batlera školovanog na Holandskoj internacionalnoj akademiji za batlere i ličnog savetnika za putnike koji će se pozabaviti i organizacijom izleta u lukama pristajanja, rezervisati vam sto u najboljem restoranu ili termin u wellness centru.

Prostrani apartmani površine su i do 50 metara kvadratnih, a osmislili su ih najpriznatiji svetski dizajneri. U njima ćete zateći veliki izbor vrhunskih žestokih pića i kvalitetnih vina, a omiljena izdanja svetskih novina batler će vam dostaviti u apartman svakoga jutra, čak i tokom plovidbe otvorenim morem.

 

 

UPOZNAJTE MEDITERAN

 

Među najpopularnijim destinacijama kod nas je oduvek bio Mediteran –  obavijen mirisima lavande, borova i začina sa bazara, sa prijatnom temperaturom čak i u zimskoj sezoni, ovo putovanje idealna je prilika za upoznavanje Starog sveta. Nije slučajno da MSC ostavlja tokom cele godine svoja tri najveća i najsavremenija broda: Fantasiu, Splendid i Magnificu baš za plovidbu morima Mediterana.

Naša preporuka je dvanaestodnevno krstarenje brodom MSC Magnifica.

Ovo putovanje počinje isplovljavanjem iz Venecije u kasnim popodnevnim satima. Prvo veče proteći će u upoznavanju putnika sa luksuznim sadržajima broda, a prvo pristajanje broda je drugog dana putovanja u Bariju. U neposrednoj blizini luke, u starom delu Barija, nalazi se crkva Sv. Nikole u kojoj i danas leže njegove mošti. Preporučujemo da je vidite, kao i jedinstven gradić Alberobelo sa čudesnim cilindričnim kućama i kupastim krovovima. Treći dan protiče u opuštanju na brodu jer tog dana se nigde ne pristaje. Svako će ovde, na brodu, kakve god da ima sklonosti, naći pravu zabavu za sebe i ustanoviti da i ovakav dan prolazi neočekivano brzo. Ljubitelji sporta okreću se igranju tenisa, odbojke ili nekom drugom sportu. Za ljubitelje muzike i zabave tu su dansing sale, disco, piano barovi, restorani, kafeterije i mnogi slični sadržaji. Za ljude koji vole da se opuštaju na usluzi su programi iz wellness tretmana – solarijumi, saune, turska kupatila, prostor u kojem se možete podvrgnuti hidroterapiji, aromaterapiji, hromoterapiji, jogi… Na brodu se nalazi i veliki bazen sa toplom vodom pod velikim staklenim krovom za zimska uživanja u kupanju i plivanju. Sadržaji u velikom večernjem pozorištu, casinu i klubovima neće vam dozvoliti da dugo odete u vašu kabinu na spavanje. Četvrti dan krstarenja provešćete u gradu u kome se još uvek oseća atmosfera krstaša i njihovog Velikog majstora – na Rodosu. Oni koji više vole atmosferu starogrčke kulture, svakako će posetiti Akropolis u slikovitom Lindosu. Petog dana „promenićete“ civilizaciju i naći se usred egipatskih piramida u Gizi, u koju ste prispeli pravo iz Aleksandrije, gde je MSC Magnifica i pristala. Ne zaboravite da posetite jedinstveni Egipatski muzej u kome svaki eksponat priča svoju priču o ovoj staroj civilizaciji. I dok ste još pod utiscima egipatskih faraona, sledećeg, šestog dana naći ćete se na Kipru, a narednog, sedmog, u Svetoj zemlji, izraelskoj severnoj luci Haifi. Posle doručka autobusi čekaju spremni da vas odvezu u rodno mesto Isusa, u Nazaret, ili na čudesno Galilejsko jezero. Osmi dan rezervisan je za plovidbu i to je vreme za ponovno uživanje na brodu. Devetog dana predstoji poseta čuvenoj Olimpiji u kojoj  se i danas pale olimpijske vatre sunčevom svetlošću po drevnoj grčkoj mitologiji i u znak sećanja na Prometeja. Desetog dana menjamo kurs ka Jadranu i Dubrovniku, u kome ćete na Stradunu možda popiti kafu ili se opredeliti za čašu dobrog dalmatinskog vina, neki plavac ili dingač. Već u šesnaest časova brod će isploviti i dok plovite Jadranom ka Trstu imaćete dosta vremena da se spremite za bogatu svečanu večeru, spravljenu veštim rukama italijanskih kuvara. Pretposlednjeg dana krstarenja naći ćete se u Trstu, pa je to prava prilika da posetite crkvu Sv. Spiridona, građenu u vizantijskom stilu, prema nacrtu italijanskog arhitekte Karla Mačakinija.

Ova jedinstvema čarolija završava se dvanaestog dana, kada brod u jutarnjim časovima uplovi u najčarobniji grad na svetu – Veneciju.