Broj: Piše:

Honda CR-Z (compact renaissance zero) predstavlja najnoviji korak u hondinoj strategiji da hibridne automobile približi što široj publici, i to tako što će kreirati hibride koji odgovaraju najrazličitijim potrebama i životnim stilovima. Nastalog na platformi legendarnog modela CR-X, ovaj model, osim ekoloških, karakterišu i dinamične i sportske performanse po kojima je honda prepoznatljiva.

Ovaj prvi hibridni automobil sa šestostepenim manuelnim menjačem na svetu ima jedinstven pogonski sistem sa tri režima vožnje (normal, sport i econ), koji usklađuje lako upravljanje, živahnost motora i hibridni IMA sustem sa potrebama vozača. I-VTEC motor zapremine 1,5 litara, u kombinaciji sa elektromotorom, ima potrošnju goriva od 5 litara na 100 km i emisiju CO2 od 117 g/km.

Hondu CR-Z odlikuje napredna tehnologija koja, osim ugodne vožnje, obezbeđuje i znatno smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. CR-Z predstavlja kombinaciju čiste, efikasne, benzinsko–električne pogonske grupe sa šestostepenim manuelnim menjačem sa elegantnom karoserijom kupea konfiguracije 2+2. Ovaj uzbudljivi novi kupe osmišljen je tako da promeni važeće stavove o hibridima, uz živahni motor kome pomaže paralelni hibridni sistem IMA.

Cena osnovnog modela: od 21.900 evra