Broj: Piše: Foto:

Atraktivna novinarka i voditeljka Danijela Jankov, jedna od autorki dobro upakovane kratke forme Ekskluziv na Prvoj televiziji otkriva nam da je tajna gledanosti ove emisije pre svega u tome što celokupnoj ekipi sa kojom radi polazi za rukom da se na pravom mestu nađe u pravo vreme. Osim  uvek zanimljivih, pa pomalo i intrigantnih priča o najnovijim dešavanjima u životima domaćih i stranih zvezda, uvek su prvi, i što je još važnije, kako im samo ime kaže – ekskluzivni, u izveštavanju sa svih važnijih filmskih festivala, dodela nagrada, nedelja mode:

„Posle Venecijanskog filmskog festivala i Pariske nedelje mode pratićemo i Filmski festival u Rimu“, otkriva nam Danijela, dodajući da će se među budućim prilozima svakako naći i svaki događaj kako iz zemlje, tako i iz regiona, za koji ona i njene kolege budu smatrali da je vredan pažnje.

 

HRANA

Jedina hrana koju ne volim je ona koja je neukusna (smeh). Pravi sam gurman i mislim da ne postoji jelo koje ne volim da jedem… Kada nemam vremena da nešto sebi spremim na brzaka obično skoknem do Sohoa u Strahinjića Bana. Smatram ga savršenim mestom za gustiranje kafice u kombinaciji sa meni omiljenim sušijem. Inače, suši je idealna klopa, kada niste mnogo gladni. Predlažem da naručite tačno onoliko ukusnih zalogaja koliko vam treba i koliko želite. Što se tiče restorana koji mi nedostaju u prestonici, na prvom mestu se nalaze restorani različitih nacionalnih kuhinja. Zaista bih volela da u Beogradu ima više restorana sa francuskom, grčkom i turskom kuhinjom. Naročito bi mi bilo drago da se otvori restoran sa jermenskom kuhinjom, koju sam imala prilike da upoznam. Oni zaista imaju sjajne specijalitete. Isto važi i za arapsku i rusku kuhinju. To su neke od kuhinja čije sam specijalitete imala prilike da probam, a nažalost ne mogu da ih naručim ni u jednom domaćem restoranu.

 

VINO

Ne konzumiram ga mnogo, ali kada ga pijem volim pre svega da pijem – dobro vino. Preferiram crvena vina. Ubedljivo mi najviše prijaju italijanska, bugarska, španska, australijska i čileanska vina. Rado bih napravila i neku komparaciju domaćih i stranih etiketa kada bih imala bar jedno omiljeno domaće vino. Nažalost, moram da priznam da takvo, bar za sada ne postoji. Možda mi se jednom jedno dopalo, ali istina je da nisam sigurna koje, pa ne bih volela da pogrešim (smeh). No, imam jednu lepu anegdotu u vezi sa vinima, koje se uvek setim kada gustiram neku od omiljenih etiketa. Naime, na jednoj večeri u Parizu imala sam priliku da pijem izuzetno skupa i cenjena vina, koja se meni, istini za volju, nikako nisu dopala. Da priča bude još bolja, nisam samo ja bila tog mišljenja. Celo društvo za stolom je razmišljalo u istom pravcu. Na kraju je jedan poznati glumac, koji je te večeri bio s nama u društvu, naručio svoje omiljeno vino, koje pritom uopšte nije bilo skupo. Svi smo se složili da nam daleko više prija njegov, od nametnutog izbora. Eto primera da nije sve uvek u ceni. Inače, mislim da je ubedljivo najveći ugođaj piti crveno vino sa voljenom osobom… Ako se još nađemo na nekoj planini, eto savršene slike za mene.

 

IZLAZAK

Moje omiljene kafane su, u Beogradu – Tabor, a u Novom Sadu  – Tako je suđeno kod Danila Ikodinovića. Čula sam da će Danilo otvoriti kafanu i u Beogradu, te ne sumnjam da će i u njoj biti divno. Što se tiče klubova i kafića, po meni su neprikosnoveni Soho i Soho Republic. Baš kao što mi je najdraže ispijanje kafice sa društvom na ski stazi u Košutnjaku, jer je to mesto sa ubedljivo najlepšim pogledom u gradu. Nisam od onih koji ne mogu dobro da se provedu na splavu. Za večernji izlazak bih svakako preporučila Sindikat, a dnevnu varijantu bih osmislila, na primer, kao – gustiranje sjajnih palačinki na Keopsu. Kada je romansa u pitanju… Pa, romantičnu atmosferu stvaramo sami, ali ne mogu da kažem da ne pomaže i ambijent u kojem se nalazimo. Ima mnogo romantičnih mesta u Beogradu, ali prvo su mi pali na pamet Šaran u Zemunu i Trač na Vračaru. Inače, idealan izlazak po mom mišljenju treba da izgleda otprilike ovako: u velikom sam društvu, na stolu su tartar biftek i neke dobre salate, u čašama domaća rakija, a može i neko dobro vino, na uvce mi sviraju pesmu Ovo je priča o nama, a na ruci mi je sat koji se pokvario.