Gledali smo je nekada na Trećem kanalu u emisijama o rok muzici. Od tada je prošlo mnogo vremena, a nakon emisija u serijalima Veliki brat i Sve za ljubav, popularna voditeljka Irina Radović sada se u emisiji Žene zajedno sa svojim koleginicama bavi društveno odgovornim temama i rušenjem tabua

 

Hrana

Volim laganiju hranu, salate, ribu, morske plodove – naročito sa crnim rižotom, voće i slatkiše najrazličitijih ukusa. Ne idem često u restorane, ali kad odem u Malu fabriku ukusa to je baš uživanje za sva čula. Naročito mislim na jela sa njihovog degustacionog menija u kombinaciji sa vinima. U njihovoj ponudi mi je omiljeno belo vino Gavi di Gavi, jer je osvežavajuće i ima taj blagi ukus badema. Takođe se lepo slaže i uz raviole sa tartufima. Volim da odem u još neke restorane, recimo, Dijagonalu, Vapiano… Suši obožavam i često sam odlazila u restoran Đu Đu na Dorćolu koji je imao najbolji suši u gradu, ali mislim da je ponuda ove vrste hrane u Beogradu vrlo loša. Sada skoro svaka prestonica ima odličan izbor suši barova i to je apsolutni hit. Veliki sam ljubitelj i libanske hrane, pa često idem i u restoran Byblos. Tamo uglavnom naručujem humus, tabuli, mutabal, kafta joe barzu, a uz ta jela se idealno slaže crveno libansko vino Chateau Kefraya. Kad se zaželim nečeg konkretnog, malo „jačeg“, posetim Kafanicu na Košutnjaku. Nisam neki ljubitelj etno-restorana, ali je ovaj izuzetak – zbog specifičnog, vrlo autentičnog enterijera, ali i fenomenalne hrane, od kačamaka i teletine ispod sača pa do domaćih kolača.

 

Vino

Hedonista sam i umem da uživam u sitnicama koje život znače, baš kao u filmu Čudesna sudbina Amelije Pulen koji me podseća na Pariz. Prvi put sam ga posetila pre desetak godina i u njemu sam i zavolela vino, naročito francuska chablis vina. Volim takođe i neka muskantna i aromatična vina. Mislim da naše vinarije ne zaostaju mnogo za francuskim ili italijanskim. Recimo, letos sam probala roze vino vinarije Zvonko Bogdan i vrlo prijatno sam se iznenadila. Bila sam oduševljena onim što sam videla kod njih na Paliću i drago mi je da u Srbiji postoji takva vinarija. Nisam neki posebni poznavalac vina, ali znam da više volim bela od crvenih. Ne volim sama da pijem vino, za to mi je potrebno dobro društvo i da smo u nekom lepom ambijentu. Zato i sada kada odem u Pariz mislim da mi tamo vino ima poseban ukus, naročito ukoliko ga konzumiram uz najobičniju salatu od rukole u koju narežem neki od fantastičnih francuskih sireva. Poslednji odlazak u Pariz pamtim po jednom restoranu u kojem smo Marija Kilibarda i ja naručile neke „čudne“ flambirane palačinke, koje su u kombinaciji sa vinom izazvale salve smeha. Preporučujem tu kombinaciju za maksimalno opuštanje.

 

Izlazak

Pošto mi je omiljeni deo grada Zemunski kej, obožavam da idem u restorane na potezu Talas Reka. U Talas volim da odem sa društvom na večeru, koja se uglavnom pretvori u odličan noćni izlazak uz tamburice i naručivanje omiljenih pesama. Ja uglavnom naručim Nije život jedna žena i Još te nešto čini izuzetnom od Miroslava Ilića. Volim i male kafane na Gardošu, a najbolja muzika i atmosfera je u kafani Tri kuma debela. Pošto je proteklog leta najbolje mesto za izlazak u Beogradu za mene bio Central Park, uglavnom sam tu izlazila sa prijateljima, jer je bila opuštena, prava letnja atmosfera i nadam se da će od maja ponovo biti otvoren.