Broj: Foto:

Pages from WS42_72-2Jedna od naših najuspešnijih modnih kreatorki Suzana Perić ovih dana okupirana je pripremom svoje nove kolekcije koju će predstaviti na jesen. Leto je provela na Pelješcu, sa ćerkom Tiffany i u krugu svoje porodice, a taj ambijent je, kaže za Wine Style, uvek snažan izvor inspiracije za nju. Verujemo da je uživanje u lokalnim vinima i kulinarskim delikatesima bilo dodatni podsticaj za nove ideje

 

Vino

Mogu da kažem da sam ljubitelj vina, a naročito atmosfere koju stvara. Uz vino vezujem prijatan ambijent, dobro društvo i uvek neke lepe priče. Moje omiljeno vino je šampanjac Dom Perignon, ono je za mene neprevaziđeno. Prijaju mi bela vina, s obzirom na to da su lagana i obezbeđuju osvežavajući hladan užitak, ali u zavisnosti od hrane nekada biram i crvena. Na primer, uz dobar biftek sa pečurkama neizbežan je kaberne sovinjon. Često uz laganu večeru pijem i roze vina, ona su uvek prava poslastica jer se piju mlada i hladna. Gde god otputujem volim da probam ono što je autentično. Tako, kad sam poslednji put bila na Kubi, probala sam njihova crvena vina i oduševila sam se kvalitetom. A što se tiče domaćih proizvođača, izdvojila bih vinarije Zvonko Bogdan i Radovanović.

 

Hrana 

S obzirom na to da sam rodom iz Sarajeva, a živim od desete godine po raznim evropskim gradovima, za svaki grad me vezuje poseban restoran i posebno jelo. Dizeldorf mi je omiljena destinacija i svima preporučujem restoran Dr. Thompson, gde ćete jesti najbolji biftek i piti prekrasno čileansko vino uz muziku najboljih svetskih DJ-eva. Još jedna od mojih favorit destinacija je Pelješac i skriveni restoran u mestašću Lovište – La Barca, sa jastogom koji je upravo izvađen iz mora, gazdinim specijalitetima i domaćim crvenim vinom… To se mora osetiti i videti… Naravno, obožavam i sarajevske ćevape u somunu. Bez toga ne bih bila prava Sarajka. Ali to samo jednom godišnje kad je vreme skijanja na Jahorini. U poslednje vreme zbog kćerke, a i zbog sebe, pokušavamo da se hranimo zdravo i jedemo organsko povrće i voće. Svake subote nam dolazi isporuka organskih namirnica i to sa svim sertifikatima, pa jedemo heljdin hleb i dosta ribe, ili, ako je meso, ćuretinu. Kuvam svakodnevno i mislim da je svesna ishrana vrlo bitna i da u tome treba uživati. Moj otac je inače psihijatar i upravo izdaje knjigu Svesna ishrana, u kojoj će biti mnogo korisnih saveta na tu temu.

 

Izlazak

Kada je izlazak u pitanju, uživam u spontanosti i dobrom društvu. Volim mesta u kojima ima dobre muzike, gde je živa atmosfera, gde su ljudi nasmejani i zrače pozitivnom energijom, neki klub ili splav. Vrlo često sa svojim prijateljicama organizujem kućna druženja koja se kasnije pretvore u izlazak. Kad izlazim po restoranima to je obavezno W Susi, za koji tvrdim da je najbolji u gradu. Zatim Square Nine hotel, gde je čist hedonizam, i Dijagonala, gde posle ukusne hrane i vina nastaje atmosfera kao u Njujorku. Whispering Angel je za mene nezaobilazno vino u Dijagonali, kao i sorbe od dinje. Moje novo skriveno i omiljeno mesto je Homa na Dorćolu; pohovane garnele i kozji sir uz belo vino – preporuka su za skrivenu i romantičnu letnju noć. U dnevnoj varijanti, naravno, ne smem da zaboravim omiljeno mesto moje kćerke, Smokvicu – rolovana pileća tortilja i limunada u bokalu su neprocenjive (smeh).