Broj: Piše: Foto:

Milena Vasic (2)_resizeKao član JDP-a igra predstave na stalnom repertoaru, od kojih posebno voli Samo neka bude lepo. Nedavno smo je gledali i u ulozi Daše u predstavi Ana Karenjina u Madlenijanumu. Kaže da je ovo epohalno Tolstojevo delo obeležilo poslednja tri meseca njenog života. „Svakodnevno, u potpunosti i do kraja. Velike teme za rad, za razmišljanje, za razmaštavanje i igru. Svaki ponovni susret sa velikom literaturom i piscem budi mi istinsko preispitivanje i traganje za najskrovitijim delovima duše“, rekla je za magazin Wine Style glumica Milena Vasić

 

„Kako kaže Daša, koju tumačim: ‘Godine su čoveku potrebne da otkrije i spozna sebe, a onda sledi najteže od svega, treba to sebi priznati!‛ Potreba da volimo i budemo voljeni je neutaživa glad. Ana Karenjina je priča o ženi, ženama koje vole i koje su se izborile za sopstvene korake, makar bili i oproštajni i pogrešni za druge… “

 

 

Hrana

Veliki sam gurman i volim različite ukuse. Važno mi je da utolim baš taj ukus koji mi nedostaje u nekom danu, bilo da je riba ili meso, naravno uz mnogo svežeg povrća. Zelene salate, puterica, rukola, motovilac, peršun, uz dobro ulje su za mene pravi izbor. A leti, kad dođe vreme za večere pored mora, za mene su neizreciva sreća neočišćeni gambori na beloj buzari. To je zaista prava poslastica. Kada dođe zima i sneg napada, moja porodica se okupi u jednoj kućici na selu i tada je vreme za prave srpske specijalitete: pečenje iz furune, proju, ajvar i mladi sir, uštipke i kajmak…

 

Vino

Vino oštri um i istančava misli, podržava i bogati ukus hrane, krepi dušu i pruža utehu. Crveno, belo ili roze, vrlo je važna ta čaša vina koju popijem posle ručka ili večere. Izbor zavisi od raspoloženja i potrebe za ukusom tog dana. Bela vina sa lakom završnicom me uvek oraspolože i to može biti malvazija gotovo uvek, ili šabli. Volim jača i žustrija crvena vina, prijaju mi posle teškog dana, a jedno ot takvih je kaberne sovinjon Kardaš vinarije Aleksić, koje je jedno od mojih omiljenih crvenih vina. Roze pijem uglavnom leti, a omiljeni su mi italijanski Canti i Barbara vinarije Aleksić. Imam jedno malo parče zemlje, na njemu raste vinova loza od koje pravim pitak roze sa izražajnim mirisom, kao da grickaš grožđe… zovemo ga Naše

 

Izlasci

Što se tiče restorana, Madera je mesto okupljanja za neke važne porodične događaje, a i za nedeljni ručak u njihovoj bašti. Ako govorim o omiljenom mestu za jutarnju kafu, uz najbolju gibanicu za doručak, to je sigurno restoran Dokolica. Znate, to su ona mesta koja su kao druga dnevna soba… Moje omiljeno mesto je pozorišni salon posle predstave. Najlepše je popiti čašu vina i uz priču o predstavi sa glumcima završiti radni dan. Idealni izlazak je naravno sa mojom kumom Milicom, bilo gde i bilo kad… Zavisi od trenutnog raspoloženja – nekada je to kafana, a nekada je to mesto gde se piju najbolji kokteli u gradu, Kutura bar, mesto dobrih ukusa i dobre muzike.