Broj: Piše: Foto:

3_resizeU prošloj sezoni mlada glumica NadaMacanković igrala je u tri nove predstave: Kod večite slavine Momčila Nastasijevića na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu, Narodni poslanik Branislava Nušića na velikoj sceni Narodnog pozorišta i Rodeo Aleksandra Jugovića na sceni Ustanove kulture Vuk. Takođe, u Beogradu igra i u predstavama Boing-boing i Večera budala u Zvezdara teatru

„Već dugo čekam da se pojave filmovi koje sam snimila pre nekoliko godina: O bubicama i herojima Petra Pašića i Četiri ruže Vasilija Nikitovića.
Generalno, moja profesija me jako ispunjava i uživam u svakom trenutku na sceni ili ispred kamere. Iako me je privatan život proteklih godina odvodio iz Beograda u Moskvu, Istanbul, Šangaj i druge daleke gradove, upravo me gluma stalno vraća u grad koji ipak najviše volim“, kaže Nada Macanković za magazin Wine Style.

Vino

Najviše volim crvena vina i to francuske etikete. Vina procenjujem više po tome kako deluju na mene nego po ukusu. Volim kad mi vino promeni raspoloženje i kad me inspiriše. Vino me opušta i čini da se mnogo smejem, zato ga često i pijem. Volim i dobar roze, na primer naša Varijanta vinarije Aleksandrović mi je baš lepa, a bela vina pijem samo uz morsku hranu, osim proseka koji rado naručujem kad izađem u grad. U Francuskoj, u Avinjonu, probala sam jedno Chateauneuf du Pape vino i sećam se da me je ukus omamio. U našim vinotekama kupujem Mestizaje, a u restoranima naručujem ili argentinski malbek ili vina iz podruma Kovačević. Ponekad obiđem podrume u Vojvodini i snabdem se prelepim vinima iz malih porodičnih vinarija i uživam da njima poslužujem svoje goste.

Hrana

Nisam veliki gurman i ne volim da satima sedim za hranom u restoranima. Moja hrana je brza i lagana, volim ribu, ne toliko i morske plodove, biftek, ćuretinu i sve to uz mnogo povrća. Povrće je zapravo moja omiljena hrana i volim da ga spremam na najrazličitije načine. Ne volim jake začine – morska so, biber, maslinovo ulje, bosiljak i ruzmarin su dovoljni da oplemene sva jela. Volim slatkiše naravno, jedem ih jednom dnevno i taj trenutak dana mi je dragocen, tada se potpuno prepustim uživanju! Moja omiljena kuhinja je italijanska, ali ona iz Italije, a ne njene srpske verzije. Nešto najukusnije što sam probala jeste pržena artičoka i pica sa maskarponeom i rendanom čokoladom. Od beogradskih restorana najčešće posećujem Guli u Skadarliji i to zbog odličnih pica, deserata, vina i opuštene atmosfere.

Izlasci

Ako nije u pitanju neki koncert ili neki poseban događaj, češće me možete videti u nekom baru nego u klubu. Volim da popijem pivo ili čašu vina sa prijateljima u Drinki ili KGB-u… Od klubova poslednjih nekoliko godina neprikosnoven je bio Beat u Bigz-u, klub u kojem se okupljala većina mojih prijatelja petkom i subotom. Pored njega je bila Čekaonica, predivno mesto gde se zaista mogla čuti kvalitetna muzika. Žao mi je što svega toga od skoro više nema. Volim i sama da pravim spontane žurke leti na splavu koji moja porodica ima na Savi. Jako sam vezana za to mesto i tokom leta kad sam u Beogradu, zapravo sam „na Savi“. Nemam neki omiljeni ritual kada su izlasci u pitanju. Volim kada se neobavezan izlazak pretvori u lud provod. Dobra atmosfera se obično stvori kad najmanje očekujemo. Moji najbolji provodi obično su bili onda kada nisam imala nikakve planove ni očekivanja.