_MG_8008_resizeSvoj glumački talenat Tamara Dragičević pokazala je ulogama u serijama Miris kiše na Balkanu, Vojna akademija, filmu i seriji Montevideo, bog te video, a najveću popularnost doneo joj je prošlogodišnji šou program Tvoje lice zvuči poznato, u kojem je publici otkrila i zavidno pevačko i plesno umeće. Potvrdu talenta dobija i u pozorištu, igrajući u predstavama Dobri ujkica, Žak, Konstantin, Slavna Florens, Balada o Pišonji i Žugi

Srećna sam što sam imala priliku da igram različite uloge u serijama, ali i modernim i klasičnim predstavama. To je veliki izazov i iskustvo… Mislim da je čar glumačkog posla u tome što možeš da igraš potpuno različite likove i kroz njih oživiš različita vremena i epohe “, kaže za magazin Wine Style mlada glumica Tamara Dragičević

 

HRANA

Nemam poseban režim ishrane i nikada nisam držala dijete, ali mi na letnjim temperaturama najviše prijaju salate, hladno povrće i voće! Obožavam meksičku i kinesku kuhinju! Mnogo volim suši. Imala sam priliku da posetim Kinu i probam mnogo njihovih specijaliteta. Pošto volim da ekperimentišem i da sve probam, nisam mogla da odolim da u Kini ne okusim i njihovu čuvenu supu sa morskim krastavcima koja mi se mnogo svidela. Kineska kuhinja se zasniva na jakoj i ljutoj hrani, a kuriozitet je da nemaju deserte već služe samo sladak krompir kao slatkiš.

Inače, gurman sam i mnogo volim ljuto i kiselo, a na listi mojih omiljenih jela su čvarci, pihtije, papci u saftu, džigerica… Nisam probirljiva, gotovo sve jedem. Za mene su bakina i mamina kuhinja neprevaziđene, nema lepšeg ručka od domaće supe i rinflajša. Kad mi obaveze dozvole, volim i sama nešto da skuvam i dobro se snalazim za jednu početnicu! Zbog posla kojim se bavim često nemam vremena za to, pa su mi u tom slučaju restorani alternativa. Beograd ima mnogo restorana sa prelepim ambijentom i fantastičnom kuhinjom, a najviše volim da odem u Tribecu – to mesto odiše njujorškim šikom, a prave i najbolji čokoladni sufle u gradu.

 

VINA

Nisam ljubitelj alkoholnih pića, često se desi da izađem sa društvom i da ne popijem ništa osim vode! Međutim, vino za mene nije sinonim za alkohol, vino je umetnost u boci. Čaša ovog božanskog napitka, kako ga zovu, pije se u posebnim prilikama i trebalo bi da postane deo naše kulture kao što je kod Francuza, na primer. Vino na ženu deluje nekako posebno, traži od nje da bude dama, da bude elegantna, da pazi na pokrete i način na koji drži čašu i ispija vino. Kada poželim da popijem nešto alkoholno, volim da to bude neko slatkasto piće, a kada su vina u pitanju, biram porto ili kupinovo slatko vino! Zanimljivo mi je to što svako vino ima neku svoju priču. Čula sam da za porto kažu da je „plemić među vinima“, a negde sam čitala da grožđe za ovo vino beru i muškarci i žene, ali da ga gaze samo muškarci jer se po starom predanju veruje da se vino kvari od ženskih stopala.

 

IZLAZAK

Nisam tip koji često izlazi, a kada izađem biram kafiće koji imaju lepu baštu jer mi je važno da nije mnogo zagušljivo. Važna je i vrsta muzike, ali najbitnije mi je da budem u dobrom društvu! Volim da je prostor čist, udoban, da je osoblje prijatno, ali ne preljubazno. Dobra hrana se podrazumeva i, naravno, dobri dezerti. Meni je to dovoljno za super provod. Sjajno mesto za početak dana uz moka kafu ili toplu čokoladu ili za popodnevno ćaskanje sa drugaricama je Smokvica, koja mi je inače u komšiluku i koju volim zbog intimne atmosfere. Kad poželim da se opustim i udaljim od gradske gužve, leti biram srce Košutnjaka i restoran Ski staza, odakle se pruža neverovatan pogled na Beograd, a iz istih razloga volim da sedim i u Kalemegdanskoj terasi i u kafani Gardoš. Romatičan izlazak zamišljam kao večeru na terasi kraj mora ili reke, uz sveće i čašu slatkog vina i partnera koji je, baš kao i vi, preplanuo i umoran od sunca, soli i strasti (smeh).