Foto: Luka Trajkovic

Uprkos sve većem angažmanu, mlada glumica Brankica Sebastijanović ne propušta priliku za usavršavanjem, pa je trenutno na master studijama Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Pažnju na sebe skrenula je ulogom u domaćoj TV seriji Sinđelići, da bi ubrzo zatim usledila uloga u televizijskoj seriji Samac u barku, kao i filmu Kad ljubav zakasni. Uskoro je očekuje i snimanje filma Vrati se, Zone, a do tada je možemo gledati u predstavama Šta je sobar video i Ne oklevaj – improvizuj, kao i u njenoj diplomskoj predstavi Art. Uskoro započinje i snimanje društveno angažovane mini-serije Sa Evropom na Ti od petnaest epizoda

 

Vino

 

Suštinski volim vino, belo pretežno. Zanima me, da ne kažem fascinira, čitav taj svet vina. Šardone je moja omiljena sorta, posebno Kovačevićev. Volim i slađa vina, a Bermet vinarije Kiš je jedno od slatkih vina koja su baš po mom ukusu. Još kad je dobro rashlađen, i posle uspešne premijere, nema ničeg lepšeg. Nisam sigurna da li se inače tako pije, ali meni čaša hladnog bermeta najviše prija. Vino za mene nije za sve situacije, jednostavno, traži posebne trenutke. Zato ga i pijem kada obeležavam ili proslavljam nešto značajno i lepo. Vino me podseća na slavlje, na svečane trenutke. Volim uglavnom domaća, a vina Podruma Radovanović su mi jedna od omiljenih.

 

 

Hrana

Kada je hrana u pitanju, veoma sam neodgovorna. Posebno u stresnim periodima, u danima ispunjenim obavezama. Hrana mi je tada po pravilu na poslednjem mestu i nisam disciplinovana u tom pogledu. Možda je glavni razlog za to što ne volim sama da jedem. Kada nemam društvo, bukvalno izbegavam da sednem za sto. Od svetskih kuhinja, najviše volim italijansku, naročito njihove paste. Od njih bih mogla da živim. Sviđa mi se i azijska kuhinja. Što se tiče beogradskih restorana, Moon suši bar je jedno od mojih omiljenih mesta. Dobre paste su i u restoranu Kaktus na Novom Beogradu. Volim ribu, a u Hacijendi imaju odlične morske specijalitete. Uživam u kuvanju, a naravno, najviše volim da spremam paste. U kuhinji imam mini-baštu – gajim bosiljak, celer, čeri, sve što mi je potrebno za vrhunski sos.

 

Izlazak

 

Nisam preteran ljubitelj noćnih izlazaka. Nekad mi se desi da prođe i po pola godine, a da ne izađem. Obično izlazim kada nešto slavimo. Retko kad imam „prave“, isplanirane izlaske, a kada se i dese, to su najšešće izlasci u neki od gradskih džez barova. Muha bar mi je omiljeni. Veliki sam ljubitelj kafe i trudim se da tokom dana izdvojim pola sata za šoljicu kafe. Od gradskih kafeterija Šoljica na Trgu Nikole Pašića je moj favorit. Ljutić je takođe mesto koje mi je jako drago, ne samo zato što je u mom komšiluku, već i zbog intimne, ležerne atmosfere. U bašti ovog kafića osećam se kao u dvorištu svoje kuće.