_DSC5326-Edit foto Mihajlo SavicNevena Madžarević jedno je od zaštitnih lica TV B92. Posle višegodišnjeg rada u informativnoj redakciji te kuće, gde je radila kao novinar i prezenter vesti, od 2013. godine svakodnevno uređuje i vodi emisiju Bulevar B92. Iako je po obrazovanju filmski i TV producent, karijeru je posvetila novinarstvu a film je, pored televizije, ostao njena najveća ljubav

Vino

Ako bi trebalo da izaberem jedno piće koje najviše volim to bi sigurno bilo vino. Ne mogu da kažem da ga dobro poznajem, ali sigurna sam da znam da uživam u njemu. Kada pomislim na flašu vina prve asocijacije su mi opuštenost i dragi ljudi pored mene. Ne volim da ga pijem sama. I skoro uvek biram bela vina. Letovanja u Istri naučila su me da uživam u istarskoj malvaziji, a najviše volim one koje nastaju u vinarijama Meneghetti i Radovan. U poslednje vreme otkrila sam i neka odlična domaća vina. Svideo mi se gevurctraminer vinarije Virtus. Ali, da ne bude da samo pijem vina iz našeg regiona, volim i francuska, naročito ona iz Šablija, a posebno Chablis de Maligny.

Hrana

Ima trenutaka kada mi je kuvanje najbolji recept za opuštanje, ali ipak hranu više volim da degustiram, a manje da pripremam. Ako bi trebalo da izaberem omiljeno jelo to bi bilo sve što moja mama skuva, pa onda nekoliko praznih mesta pa sve ostale kuhinje ovog sveta. Volim ljutu, začinjenu hranu i spremna sam da probam nove stvari. Ishrana mi je bazirana na srpskoj tradicionalnoj kuhinji, ali volim i mediteransku i japansku hranu, a za mene su potpuno otkrovenje bili specijaliteti koje sam nedavno probala na Šri Lanki. Hrana te zemlje dosta podseća na indijsku i dopalo mi se sve što sam probala – od ulične hrane koju vam „serviraju“ u fišeku od novina, pa do sveže tune u najboljim restoranima. Volim morsku hranu, ali gušt mi je da je jedem kada sam na moru. Istina, tokom godine je se uželim, ali kad god me put nanese na neku obalu nadoknadim sve propušteno.

I zamalo da zaboravim slatkiše! Mislim da to nije slučajno, jer osim crne čokolade jedva da i jedem slatko. Ako bih morala da izdvojim moj omiljeni kolač, to bi bio millefoglie u restoranu Puntolina u Rovinju.

I ne smem da zaboravim moj najdraži beogradski restoran. Nemam dilemu! To je Potkovica. Razloga ima mnogo, a onaj najvažniji je konjski tatar biftek – neprocenjivo!

Izlazak

Volim da pustim da se dan razvija u nekom pravcu, da me spoji sa ljudima koje nisam planirala da sretnem ili upoznam, da me odvede na mesto za koje nisam mogla ni da pretpostavim da ću posetiti. Najbolji izlazak je onaj za koji tog jutra ni ne slutim da će se dogoditi. Takvi „slučajni“ izlasci budu oni koje pamtim. Jedan takav mi se nedavno dogodio. Potpuno neplanirano završila sam na Bajaginom koncertu u centru Beograda. Koncert je bio zatvorenog tipa i samo nas nekoliko imalo je privilegiju da bude tu. Zato volim Beograd noću… A najviše života u sitnim satima ima u Savamali… volim ljude koje na tom mestu srećem, energiju koju razmenjujemo… Volim one restorane koji se u jednom trenutku neprimetno transformišu u klub. Mislim da su Mladost, Radost, Ludost promenili Beograd noću. Ali, s druge strane, znam da odem i u srpske kafane. One prave. To su mesta za merak!