Iako je u svet umetnosti zakoračila kao devojčica, na prvim časovima violine, a nešto kasnije i kroz džez pevanje, Jelena Gavrilović ipak je kao svoje konačno utočište izabrala dramsku umetnost. Podjednako dobra u pozorištu, televiziji i filmu, a čak i u TV reklami gde joj na čudesan način uspeva da osvoji publiku tokom samo jednog jedinog kadra, u samo nekoliko sekundi.

Trenutno, glumica Jelena Gavrilović sa velikim nestrpljenjem iščekuje prvu epizodu serije Nemanjići – rađanje kraljevine, u kojoj tumači lik Evdokije Anđel, prve žene velikog župana Stefana Nemanjića. Osim glume, aktivna je i u pozorišnoj produkciji, a ni muzička strast je s vremenom nije napustila, pa ako budete imali sreće možete je videti i čuti na nekoj živoj svirci sa njenim bendomili tokom nekih od njenih di-džej nastupa.

Vino

Vino me asocira na more, na druženje uz muziku. U poslednje vreme više mi prijaju jača crvena vina, iako sam od jednog starijeg kolege čula da crvena vina treba da se piju samo u mesecima koji imaju slovo „r“ u svom nazivu, dakle onim hladnijim mesecima, kada je i hrana  malo jača. Mislim da je ne samo lepo već i zdravo da se svakog dana popije čaša crvenog vina. Osim crvenih,volim i rose vina, jer mogu da ih pijem čitavog dana, naročito u letnjim mesecima. Moja omiljena vinarija je Vinarija Zvonko Bogdan, sviđa mi se njihov celokupan pristup, uneli su mnogo toga novog, imaju savremenu tehnologiju i tim sačinjen od mladih talentovanih ljudi. NjihovRose Sec je moje omiljeno vino, mada zimi pijem i ona njihova jača crvenavina. Jako mi se dopadaju i etikete njihovih vina, na kojima su radovi somborskog slikara Eugena Kočiša. Govori se o vezi umetnosti i vina, a ovim njihovim lepim gestom mislim da je ta veza postala još jača.

 

Hrana

Volimrazličite kuhinje, iako sam kao i većina nas odrasla na onoj tradicinalnoj. Kako je vreme prolazilo, moj ukus se menjao. Volim naravno povremeno da pojedem inešto iz naše domaće kuhinje, ali ipakje francuska kuhinja najbliža mom ukusu; ne samo zbog hrane i ukusa, već zbog njihovog kompletnogpristupa i odnosa prema hrani, tog čuvenog francuskog ručka koji traje satima. Mislim da u hrani treba da se uživa, naročito onoj dobro pripremljenoj. Kako vreme prolazi sve više naginjem zdravim namirnicama i zdravom načinu pripreme hrane, na odgovarajućim uljima, na pari… Kada govorim o hrani koju volim, u stvari govorim o tom jednom danu u nedelji kada sam u mogućnsti da svom telu priuštim jedan plezir. Mediteranska kuhinja spada u tu vrstu umerenije, zdravije hrane, sa mnogo ribe, a koja mi inače veoma prija.

Izlazak

Idelan izlazak je onaj koji krene od ranog jutra pa se razvuče naceo dan, a to mi se dešava često.Dobro, ne baš od ranog jutra, ali volim kada mi se izalazak na ručak pretvori u večernji provod. Volim da izlazim u restorane, malo sam oldtajmer po tom pitanju, i ne volim bučna mesta na kojima je gužva.