Broj: Piše:

Svako ko je u kućnoj varijanti probao da napravi dobro testo za pizzu zna koliko je to komplikovano, a naročito to dobro znaju vlasnici restorana tragajući za inače deficitarnim pizza majstorima. Izgleda da konačno postoji rešenje ovog problema, jer smrznute Super pizza jufke, testo za pizze proizvedeno prirodnim putem i po tradiconalnoj italijanskoj metodi duge fermentacije predstavlja savršeno lak i jednostavan način, koji ne zahteva nikakvu stručnost da biste dobili odlično testo za pizzu.

Mnogi problemi, što kućne što restoranske prirode, u vezi sa pripremom pizza izgleda da su rešeni, jer se na domaćem tržištu pojavio inovativan proizvod – smrznuto testo za pizzu visokog kvaliteta proizvedeno prirodnim putem. Nakon 20 godina iskustva u pekastvu, kompanija UM Cereal došla je do savršene recepture za proizvodnju smrznutog pizza testa tradicionalnom metodom duge fermentacije, a po najvišim HACCP standardima.

Duga fermentacija testa

„Za ukus je potrebno vreme“, tako bi otprilike zvučao slobodan prevod programa Time for taste kompanije UM Cereal, koja se bavi inovacijama u pekarstvu, a naročitu pažnju poklanja zdravstvenom aspektu namirnica. Duga fermentacija je prirodan hemijski proces kojim se gluten u testu razlaže tokom dužeg vremena i koji čini da pozitivne bakterije u testu imaju vremena da odrade svoj posao. Bol u želucu i gorušica su produkt brze fermentacije, kod koje je proces odmaranja testa, zbog brze produkcije, sveden na manje od 30 minuta. Vazdušasta sredina i hrskava kora sa sitnim plikovima su rezultat duge fermentacije! Tako dolazimo do zamrznutog komada testa koji sami možete da pretvorite u ukusnu pizzu, pirošku ili sendvič.

Posmatrano u širem kontekstu, ovaj proizvod rešava sve probleme sa kojima se suočavaju moderni ugostitelji, od nedostatka radne snage, prostora i vremena, pa do ujednačenog kvaliteta. Bez viška materijala, bez kala i rastura; jednostavno – koliko ste poručili komada, toliko pizza pravite! Poručite, odložite ih na -18°C ili na +5°C ukoliko želite već sutra da ih koristite, razvucite testo rukama ili oklagijom, stavite sastojke po sopstvenoj recepturi i osvojite goste tradicionalnim italijanskim ukusom testa duge fermentacije.

Super pizza jufka

  • 100% prirodno
  •  odličan ukus i vrhunski kvalitet
  •  ušteda vremena i prostora
  •  bez angažovanja stručnog osoblja i opreme
  •  standardizovano
  •  brzo zamrznuto čuva svojstva testa

Način pripreme

  1. korak – Odlaganje na +5°C – proces fermentacije

Potreban broj zamrznutih Super pizza jufki stavite na plastičnu tacnu, prekrijte prianjajućom folijom ili kesom, ostavite u frižider (+5°C) na dugu fermentaciju u trajanju od minimum 18h, a maksimum 48h. Proverite da li su jufke na tacni dovoljno razdvojene kako ne bi došlo do spajanja između njih usled narastanja testa.

  1. korak – Priprema testa za rad

Nakon što je testo odležalo u frižideru minimum 18h, izvaditi plastičnu tacnu sa jufkama iz frižidera i testo je spremno za upotrebu. Za najbolje rezultate ostaviti prekrivene jufke 1 do 2h na sobnoj temperaturi da dodatno narastu.

  1. korak – Rad sa testom i filovanje

Pospite oštro pšenično ili kukuruzno brašno po radnoj površini, razvucite testo rukama ili oklagijom, stavite sastojke po želji i pizza je spremna za pečenje.

  1. korak – Pečenje

U prethodno zagrejanoj pizza peći, pizzu pecite na 320°C oko 2 minuta. Ukoliko pizzu pečete u konvektomatu ili nekoj drugoj vrsti peći koja ne dostiže temperaturu pizza peći, pecite je na maksimalnoj temperaturi u prethodno zagrejanoj peći oko 10 min ili dok ne poprimi zlatnu boju.