48

Amarone della Valpolicella il Bosco 2005

Amarone della Valpolicella il Bosco 2005 proizvođač: Cesari sorta: corvina, rondinella oblast: Veneto procenat alkohola: 15% cena: 4.910 dinara   Tamnorubin sa odsjajem boje cigle, što ukazuje na starije godište, lepo pokretljivo u čaši. Intenzivan, zreo, razvijen i kompleksan miris, sa izraženim džemastim, likerastim voćnim aromama. Dominantna je nota šljive, koju prate mirisi zrele višnje, crne [...]

Amarone della Valpolicella 2009

Amarone della Valpolicella 2009 proizvođač: Santi sorta: corvina, rondinella oblast: Veneto procenat alkohola: 16% cena: 3.000 dinara   Intenzivne rubincrvene boje sa blagim smeđim tonovima na obodu. Srednje pokretljivo u čaši, uljaste strukture. Miris je srednjeg intenziteta, sa notama ukuvanog, zrelog voća, naročito višnje i crne trešnje, dok su u pozadini prisutne herbalne, kao i note [...]

2014-09-23T16:56:01+01:0023. 9. 2014|Categories: Degustacije|Tags: |0 Comments

Gastronomija – Bordo

Akvitanija, smeštena na jugozapadu Francuske na granici sa Španijom, po mnogo čemu zanimljiv je region – što zbog burne istorije i nasleđa koje je rezultat neverovatne mešavine uticaja, što zbog fantastičnih vina i gastronomije. Centar ove regije [...]

2015-10-21T12:29:17+01:0023. 9. 2014|Categories: Hrana i vino|Tags: |0 Comments

Vojislav Stokić, direktor Direkcije za mala preduzeća i preduzetnike Erste banke

Broj: Piše: Foto:

Male firme, velike ambicije   Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1996. godine i odmah nakon studija počeo je da se bavi finansijama, radeći u firmama Jodex Beograd i tadašnjem Sartidu iz Smedereva kao rukovodilac finansijske službe.Bankarsku [...]

2018-11-27T13:40:21+01:0023. 9. 2014|Categories: Business Club|Tags: , |0 Comments

Ripasso Bosan Valpolicella 2010

Ripasso Bosan Valpolicella 2010 proizvođač: Cesari sorta: corvina, rondinella oblast: Veneto procenat alkohola: 14% cena: 2.390 dinara   Duboke purpurnocrvene boje sa rubinkastim odsjajem. Miris je srednjeg intenziteta i vrlo kompleksan, sa dominantnim notama ukuvanog voća – trešnje i višnje, dok su u pozadini prisutni začinski tonovi, naročito anisa, kao i mente, badema i kafe. Ukus [...]

2014-09-23T16:56:01+01:0023. 9. 2014|Categories: Degustacije|Tags: |0 Comments

Esencia resort – Tulum, Meksiko

Na meksičkoj plaži, u blizini čuvenog majanskog nalazišta Tulum i na samo četrdeset pet minuta vožnje od aerodroma u Kankunu, nalazi se impresivan Esencia resort. Istorijat ovog rizorta ima evropski prizvuk, jer se na mestu današnjeg kompleksa, koji se prostire na imanju od [...]

2014-11-19T22:44:41+01:0023. 9. 2014|Categories: Hoteli|Tags: |0 Comments

Izbor vinskih čaša

Izbor odgovarajućih čaša za vino jedan je od ključnih činilaca koji utiču na ukupan doživljaj nekog vina tokom konzumacije. Iako su naizgled slične, postoje velike razlike u izgledu, odnosno obliku čaša, [...]

2014-11-19T22:45:04+01:0023. 9. 2014|Categories: Reč sommeliera|0 Comments

Nada Macanković, glumica

Broj: Piše: Foto:

U prošloj sezoni mlada glumica NadaMacanković igrala je u tri nove predstave: Kod večite slavine Momčila Nastasijevića na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu, Narodni poslanik Branislava Nušića na velikoj sceni Narodnog pozorišta i Rodeo Aleksandra Jugovića na [...]

2014-11-20T19:49:14+01:0023. 9. 2014|Categories: Moj Izbor|Tags: |0 Comments
Go to Top