Na meksičkoj plaži, u blizini čuvenog majanskog nalazišta Tulum i na samo četrdeset pet minuta vožnje od aerodroma u Kankunu, nalazi se impresivan Esencia resort. Istorijat ovog rizorta ima evropski prizvuk, jer se na mestu današnjeg kompleksa, koji se prostire na imanju od preko dvadeset hektara, nekada nalazila vila jedne čuvene italijanske vojvotkinje. Danas je to jedan od čuvenijih, luksuznih hotelskih kompleksa u Meksiku, u kojem se može uživati u svim čarima egzotike

 

 

 

U Esenciji je pažnja usmerena na detalje – minimalistički dizajn, u kojem preovladava bela boja, samo dopunjuje koloritnu okolinu u kojoj buja živopisna tropska vegetacija, tako da u enterijeru detalji imaju vodeću ulogu.

 

Cottage Bedroom_resizeApartmani su jednostavno uređeni, elegantni su i svetli, sa drvenim nameštajem i velikim prozorima sa kojih se pruža predivan pogled. Može se birati između apartmana sa pogledom na baštu i more, a opet svaki od ovih ima nekoliko različitih kategorija u zavisnosti od opremljenosti i veličine apartmana. Najskuplje i najluksuznije su izdvojene kućice (cottage), koje nude savršene uslove za potpuni odmor u miru tropske bašte. Opremljene su najsavremenijim zvučnim surround sistemom, velikim TV-om, CD/DVD plejerom, a velika terasa je savršeno mesto za romantičnu večeru sa pogledom na bazen. Na spratu se nalazi spavaća soba sa terasom, kao i veliko kupatilo. U okviru ovih kućica se nalazi još jedna mala spavaća soba, idealna za decu.

 

Cottage Patio_resizeSmešten u bašti rizorta, restoran Sal y Fuego služi pažljivo selektovana lokalna i internacionalna jela. Ovde možete poručiti najfinije morske plodove, jela od mesa i sveže salate i sve to uz određene sastojke koji se ne mogu pronaći nigde u svetu osim ovde. Sa vinske liste ovog restorana može se birati između stotinak etiketa, većina je iz Novog sveta, ali na raspolaganju je i veliki broj vina iz Evrope. Kao lep suvenir sa ovog putovanja možete poneti nova znanja i iskustva u kuvanju meksičke hrane, jer u Esenciji možete po ceni od 120 dolara za dva sata, koliko traje kurs, naučiti osnove meksičke kuhinje, kao i neke tajne kako pravi Meksikanci pripremaju svoje sastojke. Takođe će vas naučiti kako da napravite originalni koktel koji se sprema samo u ovom rizortu.

 

Organski spa centar Aroma, smešten u mirnom delu rizorta, sa pogledom na okean i zvucima talasa idealno je mesto za potpunu relaksaciji. Veliki je izbor i tretmana za lice i telo, koji podrazumevaju upotrebu svežeg voća i bilja, od kojih se većina uzgaja u biljnoj bašti u neposrednoj okolini. Spa centar obuhvata pet soba za tretmane, četiri đakuzija i dva parna kupatila. Takođe se možete prijaviti za grupnu jogu i meditaciju.

 

Ne treba posebno naglašavati da ovakav rizort predstavlja pravo mesto za odmor i potpuno uživanje u svim vodenim sportovima. Ukoliko Vam dosadi ležanje na plaži, uvek se možete odlučiti za skijanje na vodi, ronjenje ili obilazak čuvenih majanskih lokaliteta.

 

 

Cena noćenja za dve osobe iznosi od oko 560 dolara pa naviše, u zavisnosti od sezone i tipa smeštaja.