Vladimir Miloradović

Sirevi – Roquefort

U ovom nastavku serijala „Sir i vino“ predstavićemo roquefort, sir koji sa slatkim vinom Chateau d’Yqueme čini najelegantniju, fantastičnu kombinaciju uparivanja hrane i vina. Rokfor (roquefort) je sir iz velike grupe „plavih sireva“ kojoj pripadaju i gorgonzola, stilton, [...]

2011-02-10T21:47:00+01:0016. 7. 2010|Categories: Hrana i vino|Коментари су искључени на Sirevi – Roquefort

Mirjana Bobić Mojsilović

Bezgrešni su nepodnošljivi U nekoj redakciji u kojoj sam radio, dobio sam u zadatak da sredim ogroman intervju. Autorka – Mirjana Bobić Mojsilović, novinarska zvezda koja zabacuje kosu i govori kroz nos, koju sam kao klinac gledao na [...]

2011-12-27T22:45:21+01:0016. 7. 2010|Categories: Intervju|Коментари су искључени на Mirjana Bobić Mojsilović

Rajko Mandić

Adrenalinska zavisnost od maloprodaje Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer Finansije, bankarstvo i osiguranje, da bi kasnije u Americi na Harvard Business School stekao diplomu executive MBA, u okviru General management programa. Poslovnu karijeru započeo je [...]

2010-10-29T22:42:57+01:0015. 7. 2010|Categories: Business Club|Коментари су искључени на Rajko Mandić

Restoran “Franš”

Kada neki restoran ima više od 700 etiketa na vinskoj karti, onda to podrazumeva i vrhunsku uslugu, ambijent i, naravno, kuhinju. Zato i ne čudi što je „Franš“ već godinama jedan od najpopularnijih beogradskih restorana. Smesten u neposrednoj [...]

2010-11-25T17:28:33+01:0015. 7. 2010|Categories: Restorani|Коментари су искључени на Restoran “Franš”

Novo vinarstvo Srbije: Prvi deo

Ne tako davno da bi se zaboravilo, izbor ljubitelja i postovaoca vina sa ovih prostora svodio se tek na par solidnih, „isprobanih“ etiketa, bez mnogo kreativnosti i mogućnosti za istraživanje. Neki su kritikovali i isticali nepostojanje vinske kulture, drugi nepostovanje uparivanja hrane i [...]

2010-10-30T17:33:40+01:003. 7. 2010|Categories: Novo vinarstvo Srbije|Коментари су искључени на Novo vinarstvo Srbije: Prvi deo

Svetozar Cvetković

Racionalan tip u zemlji mitologije Svetozar Cvetković je dostojanstven čovek, što nije lako ostati u Beogradu. Njegova karijera obeležena pre svega glumom u filmovima (više od pedeset) i dvanaestogodišnjim stažom upravnika najalternativnijeg velikog pozorišta koje imamo, Ateljea 212, [...]

2011-12-27T22:45:34+01:003. 7. 2010|Categories: Intervju|Коментари су искључени на Svetozar Cvetković

Vlada Divljan

Novi početak, isti bunt Uvek su mi bili sumnjivi staloženi, samouvereni tipovi sa dubokim glasovima i izrazenim beogradskim akcentom. Kako da živis ovde i budeš zaista takav? Od svih njih, najsumnjiviji mi je uvek bio Vlada Divljan, stalno [...]

2018-11-27T14:11:45+01:002. 7. 2010|Categories: Intervju|Коментари су искључени на Vlada Divljan

Hotel-vinarija Zdjelarević

Riznica slavonske tradicije Probudite se, a prvi pogled vam se susretne sa vinogradima razlivenim po brežuljku koji se proteže na desetak metara od vas. A onda se spustite do restorana i uživate u čarolijama tradicionalne slavonske kuhinje i [...]

2011-02-10T21:29:34+01:002. 7. 2010|Categories: Putopis|Коментари су искључени на Hotel-vinarija Zdjelarević
Go to Top