U samom centru Brisela, odmah iza jednog od najlepših evropskih trgova – Velikog trga, nalazi se hotel Amigo, jedan od hotela britanskog lanca Rocco Forte. Sam položaj hotela, koji je smešten u neposrednoj blizini starog i finansijskog dela grada, čini ga pravim izborom za smeštaj u belgijskoj prestonici. Vrlo elegantan, Amigo odražava sve karakteristike modernog, udobnog i šarmantnog hotela

Brisel, prestonica Belgije i sedište mnogih evropskih institucija, nudi brojne mogućnosti za istraživanje – bilo da ste ljubitelji muzeja, lepe arhitekture ili avanturističkog odmora, ovde ćete pronaći sve što vas zanima. Jedan od najlepših perioda za posetu ovog grada je period formiranja tepiha od cveća. Naime, svake druge godine se u trajanju od nekoliko dana tokom leta prave predivni cvetni tepisi na glavnom trgu. Hotel Amigo tada nudi svojim gostima mogućnost da sa velikog balkona uživaju u spektakularnom pogledu na cvetne aranžmane površine od preko 2.000 kvadrata, kao i mogućnost da probaju određene specijalitete i koktele sa cvećem – bakalar sa lavandom, punjeni cvet tikvice ili koktel sa šampanjcem i ružom. Za one koji su željni avanture, hotel je obezbedio jedinstvenu Tintin potragu za blagom po Briselu. Nakon što je Stiven Spilberg snimio film o ovom simpatičnom liku iz stripa, poraslo je interesovanje za njega i za njegovog autora – Hergea. Turistima je omogućeno da zavire u krajeve grada koji su inspirisali ovog autora, posete muzej posvećen njemu, kao i da, potpomognuti scenama iz filma, završe potragu za blagom.

Hotel Amigo raspolaže različitim tipovima soba – neke su sa pogledom na Gradsku skupštinu, dok se iz drugih pogled pruža na okolne brojne crkve i tornjeve. U svakom slučaju, panorama je vrlo slikovita sa koje god strane hotela da se gleda, a sve sobe su vrlo prostrane, bilo da se radi o klasičnim ili onim apartmanskog tipa. Ekskluzivitet hotela Amigo je raskošni kraljevski apartman, koji nosi naziv po osnivaču hotela – Armandu Blatonu. Ovaj apartman je površine 180 kvadrata i ima terasu od 60 kvadrata sa fascinantnim pogledom na krovove Brisela, a često se iznajmljuje za potrebe organizovanja privatnih zabava.

Italijanski restoran Bocconi, koji je sastavni deo hotela Amigo, jedan je od najpoznatijih i najboljih restorana u Briselu. Italijanski kuvari vode ovaj restoran i kreiraju meni koji na najbolji način kombinuje najkvalitetnije italijanske i belgijske proizvode, spajajući tako tradicije ove dve kuhinje u vrhunskim gastronomskim specijalitetima. Vinska lista je svedena uglavnom na italijanske i francuske etikete, podrazumeva se da su u pitanju one kvalitetnije, uz nekoliko belgijskih. Ljubiteljima koktela i drugih pića, na raspolaganju su Bar Amigo i Martini Club.

Cena smeštaja u ovom hotelu je od oko 200 evra po sobi za noć, pa naviše.