Barokni biser Tokaja

 

U srcu po vinogradarstvu poznate mađarske regije Tokaj nalazi se hotel sa pet zvezdica Andrássy Mansion Wine & Spa. Smešten u vili staroj tri veka, mudro objedinjuje standardnu ponudu kakvu treba da sadrži hotel ove kategorizacije sa programima kojima se primoviše tradicija regiona u kojem se nalazi. Uživanje u najboljim tokajskim vinima, velnes tretmani na bazi grožđa, obilasci vinarija, vožnja biciklima po vinogradima pružiće autentičan i nezaboravan doživljaj ove čuvene vinogradarske oblasti

 

 

Čuvena mađarska regija Tokaj ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji vina. Brojni vinogradi, sela, gradovi, sa mnoštvom vinskih podruma, ilustruju bogatu proizvodnju poznatih tokaj vina i kvalitet koji je strogo regulisan već tri veka. Očuvanje tradicionalnog vinogradarstva u izvornom obliku u ovoj oblasti opravdava odluku UNESCO-a da je uvrsti u svoju kulturnu baštinu.

Andrássy Mansion Wine & Spa, aristokratska kuća baroknog stila iz 18. veka, jedini je hotel sa pet zvezdica u regiji Tokaj. Podrum dugačak 500 metara koji se nalazi ispod zgrade i dalje se koristi, a potiče iz 15. veka. Kuća je najpre pripadala tadašnjem grofu, da bi je 1830. godine otkupila porodica Andrássy, u čijem je vlasništvu i danas. Porodica je u njoj živela više od 150 godina, da bi konačno 2008. godine otvorili hotel Andrássy Mansion Wine & Spa.

Hotel ima dve standardne, 33 superior i tri deluxe dvokrevetne sobe, dva junior apartmana, kao i predsednički apartman površine 100 kvadrata. Sobe su opremljene standardnom opremom. Sve su komforne, elegantne i uređene u klasičnom stilu.

Esszenica restoran nudi ekskluzivne gastronomske specijalitete spremljene od sastojaka odličnog kvaliteta, prvenstveno od ručno branog svežeg mađarskog povrća i voća. Uz bogat meni, gostima je na raspolaganju i preko 60 različitih tokaj vina koja dolaze iz 25 vinarija iz regiona. Osim toga, na vinskoj listi je i nekoliko etiketa iz drugih oblasti, kao i nekoliko penušavih vina.

U Andrássy Mansion Wine & Spa može se uživati na više načina – bazen, đakuzi ili nekoliko vrsta sauna samo su neki od njih. Tu je i pećina-kupatilo sa nekoliko izdvojenih kada sa vodom prijatne temperature i raznim vodenim masažama. Ono što je svakako nainteresantnije i karakteristično za ovaj hotel su VinoSense Spa tretmani. U ovom odeljenju možete iskusiti luksuzne wellness tretmane sa proizvodima na bazi grožđa, a osim klasičnih masaža i tretmana možete isprobati i, recimo, masažu losionom od crvenog grožđa ili ekstraktom grožđanih koštica.

Ako vam se ovi tretmani ne svide, jedno je sigurno – ovde vam neće biti dosadno. Hotel, naime, organizuje brojne aktivnosti u okolini, pa možete odabrati neku od organizovanih tura po Tokaju: biciklima ili autobusom do lokalnih vinarija, brodom ili kajakom po rekama Tisa ili Bodrog, posetu obližnjem ZOO vrtu…

Cena noćenja sa doručkom u ovom hotelu iznosi od 96 do 143 evra, u zavisnosti od sezone i tipa sobe.