Azijski šarm luksuza

 

Singapur, ostrvska država na jugoistoku Azije, jedna je od najrazvijenijih u svetu, a samim tim i veoma je atraktivna kao turistička destinacija. Ova egzotična zemlja sastoji se od 63 ostrva, uključujući i glavno ostrvo Singapur. Na jednom od ostrva, Sentosa, nalazi se jedan od najboljih singapurskih hotela – Capella Singapore

 

Luksuzni kompleks hotela Capella Singapore, koji se prostire na impozantnih nešto više od dvanaest hektara, nalazi se u vrlo mirnom okruženju a karakteriše ga idealan spoj bogatog kolonijalnog nasleđa i savremenog arhitektonskog dizajna. Ovde ćete iskusiti upravo ono što na lokalnom jeziku znači sam naziv ostrva – mir i spokoj.

Capella Singapore nudi najprostraniji smeštaj u Singapuru; ima ukupno 112 soba, apartmana i vila, koje su gostima na raspolaganju u prelepom okruženju okolnih šuma. Dodir klasičnog i modernog stila karakteriše kompletan prostor. Za doživljaj zaista jedinstvenog iskustva hotel nudi takozvano „kolonijalno imanje“ – luksuzni smeštaj na 436 kvadratnih metara, sa tri spavaće sobe, trpezarijom, kuhinjom, studijom, salonom i malim bazenom. Naravno, sve sobe i objekti opremljeni su svim onim što podrazumevaju najsavremeniji hotelijerski standardi.

 

Hedonističku dimenziju uživanja hotel Capella Singapore obezbeđuje kroz tri restorana, od kojih je svaki karakterističan na svoj način, objedinjujući tako ponudu iz raznih krajeva sveta. Cassia je moderan kineski restoran i meni mu se bazira na tradicionalnim receptima. The Knolls je jedan od najboljih mediteranskih restorana u Singapuru, a autentične specijalitete Mediteranskog mora priprema iskusni španski šef kuhinje Christia Nou Picart. Ono što je naročito interesantno u ovom restoranu jeste bar sa više od trideset vrsta retkih i premium vrsta čajeva iz Kine, Engleske, Indije i Japana. Za klasične snekove tu je Bob’s Bar, koji podseća na kubanske klubove iz pedesetih i šezdesetih godina. Uživajući na prostranim sofama, gosti tu mogu da naruče raznovrsne voćne sokove, vina, šampanjce i druga pića, ali i premium rumove i cigare sa Kube.

Auriga spa centar u hotelu Capella Singapore prostire se na preko hiljadu kvadratnih metara, uključujući devet zasebnih prostorija sa privatnim baštama, kao i bazen sa ledenom fontanom i biljno parno kupatilo. U spa centru koriste se isključivo organski proizvodi, a biraju se najkvalitetniji sastojci koji se kasnije primenjuju u brojnim terapijama i masažama.

Ljubitelji golfa takođe će sigurno pronaći svoje omiljeno mesto u ovom prelepom kompleksu, jer je jedan od najpoznatijih azijskih golf terena, Sentosa Golf Club, na raspolaganju i gostima ovog hotela. Osim toga, tu su i tereni za tenis, brojne staze za džoging i vožnju bicikla, brodske ture koje će vas provozati obalom, a možete i izabrati jedan od tri bazena koji se nalaze u okviru Capella Singapore kompleksa.

 

Cene smeštaja u ovom luksuznom hotelu variraju tokom godine i zavise od tipa apartmana, a iznose od 300 pa do nekoliko hiljada evra po sobi.