Egzotični pečat Menhetna 

Skoro svako ko je bio u Njujorku vratio se sa utiskom da je ovaj grad „centar sveta“ i da je potpuno drugačiji od svega ostalog. Osim svih onih stvari koje nude i druge metropole, Njujork je i prepun specifičnosti, a njegovi najautentičniji i najatraktivniji delovi su Menhetn i Central park. Baš na samom rubu ovog čuvenog parka nalazi se i jedan od hotela čuvenog lanca Mandarin Oriental, prepoznatljivog po finoj dozi luksuza i orijentalnoj ekstravagantnosti

 

Sam položaj hotela Mandarin Oriental u Njujorku odličan je za upoznavanje svih glavnih atrakcija najvećeg američkog grada: nalazi se na samo nekoliko koraka od Central parka, a vrlo blizu su Peta avenija, Brodvej, Linkoln centar, poznati butici i šoping centri.

Ovaj hotel sa pet zvezdica krasi i spektakularan pogled na čitav Menhetn, zahvaljujući visini same zgrade od preko 85 metara. Viši spratovi su u ovom delu grada velika prednost, čak i cene stanova rastu sa visinom spratnosti, tako da će gosti ovog prestižnog hotela imati mogućnost da iskuse pravi luksuz i šarm Menhetna. Svih 248 apartmana i soba hotela ima fantastičan pogled na poznate njujorške nebodere koji ovaj grad čine toliko nestvarnim, na Central park ili reku Hadson.

Inače, hoteli koji pripadaju lancu Mandarin Oriental imaju prepoznatljivu notu luksuza sa finim detaljima koji oslikavaju egzotično orijentalno nasleđe. Sobe ovog hotela su uglavnom opremljene nameštajem tradicionalnog stila inspirisanim dizajnom četrdesetih godina, dok su se za opremanje apartmana oslanjali na klasičan tip apartmana sa Menhetna. Favoriti su specijalni apartmani na 52, 53. i 54. spratu površine od 113 do 246 kvadratnih metara – The Taipan, The Oriental i The Presidential.

Na 35. spratu hotela, sa pogledom na obrise nebodera i Central park, nalazi se restoran Asiate sa vrhunskim specijalitetima baziranim na spoju američko-azijske kuhinje. U centralnom delu restorana nalazi se prava poslastica za ljubitelje vina – polica sa preko 1.300 boca vina, na kojoj su u najvećoj meri zastupljene američke etikete. Tu su i vina iz ostalih zemalja Novog sveta i, naravno, Evrope, sa naročito velikim izborom francuskih vina. Za lagane snekove i piće tu je Lobby Lounge, kao i MObar za kasniji izlazak i celovečernji provod.

Tretmane koji se nude u spa centru hotela Mandarin Oriental vode vrhunski stručnjaci, a razvijeni su tako da omoguće svakom gostu zadovoljenje svih želja, pa su tako u mogućnosti da biraju relaks, revitalizirajuće, rebalans, hidrirajuće i slične tretmane. U okviru spa centra je i fitnes sala od preko 550 kvadratnih metara i bazen sa prirodnim osvetljenjem koje omogućuju prozori raspoređeni celom visinom zida, tako da se odavde pruža fantastičan pogled na reku Hadson.

Cena noćenja u dvokrevetnoj sobi iznosi od oko 600 evra naviše.