Zamak iz alpske bajke

U idiličnom okruženju Alpa na istoku Švajcarske, u neposrednoj blizini čuvenog mondenskog turističkog mesta Sent Moric, na blizu dve hiljade metara nadmorske visine nalazi se neobičan zamak, a u njemu je već više od stotinu godina smešten luksuzni hotel Suvretta House. Zanimljiv položaj ovog hotela, koji ga u kombinaciji sa neobičnom arhitekturom čini gotovo bajkolikim, nazire se već u njegovom imenu (suvretta – iznad male šume), ali to je jasno samo onima koji govore retoromanski –romanskim jezikom kojim govori svega 700.000 ljudi u centralnim Alpima

 

Suvretta House dosada je vodilo šest generacija hotelijera i svaka od njih uvodila je inovacije u skladu sa savremenim potrebama gostiju. Zanimljivo je da time hotel ni u jednom jedinom detalju nije izgubio ništa od duha koji brižljivo neguje već deset decenija.

Ovaj otmeni hotel nudi gostima 180 komfornih soba i deset prostranih apartmana, a šarolika gastronomska ponuda verovatno će zadovoljiti sve ukuse. Francuski specijaliteti služe se u raskošnom ambijentu Grand Restauranta, dok restoran Suvretta Stube nudi jednostavnu lokalnu kuhinju i švajcarska jela. U vlasništvu Suvretta Housea su i tri restorana koja se nalaze u blizini hotela: Chasellas, na visini od 1.936 metara nadmorske visine u neposrednoj blizini ski-lifta i skijališta, koji na meniju ima pretežno italijanske specijalitete, zatim Trutz, na nadmorskoj visini od 2.211 metara sa prostranom terasom sa koje su pruža veličanstven pogled na jezero i Chamanna, na visini od 2.672 metra, otvoren samo zimi, sa pogledom na Alpe i u kojem se u hladnim mesecima možete okrepiti nekim dobrim jelom sa roštilja. U hotelu se, naravno, nalaze barovi i klubovi sa velikim izborom toplih i hladnih napitaka.

Wellness centar hotela raspolaže širokim spektrom raznih sadržaja – tretmanima lepote, saunom, zatvorenim bazenom, solarijumom, masažama… Van hotela svako može pronaći odgovarajuću aktivnost, bilo da je letnja ili zimska sezona. Tokom toplijih meseci gostima su na raspolaganju teniski tereni, golf, badminton, boćanje, igranje šaha u bašti ili jednostavno samo odmaranje i sunčanje na terasi. Sa prvim hladnijim mesecima dolazi i snežni pokrivač koji predstavlja pravi užitak za ljubitelje skijanja, klizanja, snouborda i brojnih drugih zimskih sportova. Hotel ima i privatni ski-lift koji ga povezuje sa skijalištem Corviglia, što dodatno olakšava transfer, a ujedno predstavlja jedino mesto u Sent Moricu gde su skijaši u mogućnosti da se spuste direktno do ulaza u hotel.

Cena smeštaja po osobi u ovom hotelu varira od tipa sobe i doba godine, pa se tako u zimskom periodu kreće od oko 300 do preko 3.000 evra, a u letnjem od oko 240 do preko 2.000 evra.