Broj: Foto:

Polo Suite view from the balcony HR_resizeDubai se odavno etablirao kao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u svetu, a atraktivni hoteli koji se gotovo svakodnevno pojavljuju daju ovoj arapskoj metropoli posebnu crtu egzotike. Međutim, hotel Desert Palm nudi nešto sasvim drugačije – to je prava mala mirna oaza u vrtlogu dinamične futurističke arhitekture

 

Smešten u mirnom i opuštajućem okruženju polo imanja, hotel Desert Palm ruši sve predrasude o grandioznoj, kitnjastoj i glomaznoj arhitekturi Dubaija. Elegantan i sofisticiran, predstavlja pravi kontrast neboderima ovog čuvenog grada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Hotel poseduje 26 apartmana i vila za smeštaj, spa centar, dva restorana, bar, kafe, bazen, predivnu baštu i smešten je na privatnom imanju sa terenima za polo, a tu je i prateći program – škola jahanja i štale za preko 300 konja.

Gosti hotela imaju mogućnost da biraju između smeštaja u apartmanima, kojih je ukupno 13 i imaju prelepi pogled na terene za polo, baštu i obrise Dubaija, ili u jednoj od vila. Vile su različitih veličina i sve poseduju privatne bazene – od onih sa jednom ili dve spavaće sobe, do takozvane predsedničke vile, veoma luksuzne i prostrane.

Desert_Palm_003 HR_resizeU Desert Palmu nalazi se restoran Rare sa menijem koji se bazira na svežim sastojcima u kombinaciji sa kreativnom i inovativnom kuhinjom. Gosti mogu da isprobavaju neke od specijaliteta restorana, i to od pica i pasta pa do tradicionalnih arapskih jela, a pritom i da uživaju u prelepom pogledu sa terase ili da gledaju kuvarske majstorije zahvaljujući otvorenoj kuhinji koja se nalazi u centralnom delu. Malo drugačiji koncept nudi Epicure, restoran i bar u jednom koji neguje internacionalnu kuhinju, a ujedno je i udobni kafić u kojem možete samo popiti kafu ili neko piće. Za one koji traže isključivo bar sa pićima tu je Red, lokal sa možda najlepšim pogledom na Dubai i sa velikim izborom vina, koktela i alkoholnih pića.

U okviru hotela nalazi se spa centar Lime, koji nudi tretmane prilagođene pojedincima: fitoterapiju, aromaterapiju, algoterapiju, masaže i sve što će doprineti potpunoj relaksaciji uma i tela. Svih šest soba za tretmane opremljeno je najmodernijom spa tehnologijom, a dobro obučeni profesionalci za svakog pojedinca određuju odgovarajuće tretmane.

Palm Deluxe Suite_001_HR_resizeDubai je grad koji zadovoljava gotovo sva interesovanja turista, ali hotel Desert Palm nudi i više. Ukoliko ste ljubitelji konja, a naročito poloa, ovde ćete svakako uživati posmatrajući ovaj sport iz svog apartmana ili sa terase, ispijajući jedan od izvrsnih čajeva. Ukoliko želite rekreaciju tu su tereni za tenis i skvoš, a jedan od pravih izazova može da bude nadletanje pustinje ili safari.

Cena noćenja za dve osobe iznosi od oko 200 evra pa naviše, a u zavisnosti od sezone i tipa smeštaja.