Dreamafrica (6)_resizeEgzotična za naše pojmove, Kenija nudi raznovrstan odmor kao retko koja druga zemlja. Od uživanja na prelepim plažama Indijskog okeana pa do avanturističkih tura, poput planinarenja po planinskim vrhovima prekrivenim snegom, kampovanja u pustinji ili pravog adrenalinskog šoka na safariju – spektar aktivnosti koje su na raspolaganju turistima u ovoj zemlji je neverovatno širok. Ako se već nađete u Keniji, hotelski kompleks Diamonds Dream of Africa može da bude odlična polazna tačka za istraživanje ove prelepe i egzotične zemlje

 

Kompleks Diamonds Dream of Africa nalazi se u mestu Malindi na Indijskom okeanu, koje je prilično turistički razvijeno tako da neće biti problema da se pronađe neophodan sadržaj (što je u afričkim zemljama inače vrlo čest slučaj). Kompleks obuhvata trideset tri junior i dva velika apartmana sa zasebnim dnevnim boravkom. Sve smeštajne jedinice su vrlo luksuzno uređene – opremljene su nameštajem italijanskog dizajna i imaju džakuzi, kao i ostalu modernu prateću opremu. Bez obzira na to da li ste na terasi apartmana ili na ležaljkama u dvorištu hotela prepunom raznovrsnog zelenila, uživaćete u fantastičnom pogledu na netaknuto prirodno okruženje kojim dominira bujna vegetacija.

Što se tiče hrane, gostima je na raspolaganju obrok na terasi ili unutar glavnog restorana, sa pogledom na bazen hotela. Meni ovog restorana kreiran je pod uticajem italijanske kuhinje, a koristi se obilje sveže ribe i morskih plodova. A la Carte restoran nalazi se na plaži, a večera u romantičnom ambijentu uz raznovrstan i egzotičan meni pravi je doživljaj. U centralnom delu kompleksa nalazi se glavni bar, a tu je i bar pored bazena sa lakim snekovima, kao i velikim izborom voća i pića tokom dana.

Dreamafrica (5)Spa centar u okviru kompleksa Diamonds Dream of Africa omogućuje potpunu regeneraciju i opuštanje čitavog organizma zahvaljujući takozvanoj talasoterapiji. Ovaj vid terapije zasnovan je na morskoj vodi, kao glavnom izvoru nege, i pratećim prirodnim elementima – klimi i pesku. Morska voda ima revitalizirajuća, antibakterijska i pročišćavajuća svojstva i koristi se u kadama i tuševima, kao i glinenim kupkama, za inhalaciju ali i na razne druge načine. Spa centar ima dva bazena sa specijalnim mlaznicama za masažu, centar za tretmane lepote i teretanu sa pogledom na okean.

Osim standardnih aktivnosti na prelepoj okeanskoj plaži, gostima su na raspolaganju i fantastične ture i ekskurzije koje obezbeđuje ovaj hotel. Prvi izbor svakako je ono po čemu je Kenija možda i najpoznatija – safari u nekom od poznatih rezervata, zatim ronilačka tura, poseta afričkim selima ili transport do nekog od obližnjih gradova. U svakom slučaju program je vrlo šarolik, dobar je spoj avanture i uživanja, tako da neće biti teško da se pronađe nešto po sopstvenom ukusu.

Cena smeštaja za dve osobe u all-inclusive varijanti iznosi oko 300 evra za noć.