esterni_02_resizeIdilični pejzaži Dolomita jedna su od najprimamljivijih zimskih destinacija, naročito za ljubitelje skijanja, a mondensko mestašce Madonna di Campiglio jedno je od najčuvenijih u ovom planinskom raju severne Italije. Za one kojima je potreban luksuzan smeštaj i komfor, hotel i spa DV Chalet biće nesumnjivo odličan izbor

 

Iako ima samo dvadeset soba raspoređenih na tri sprata, vrlo je verovatno da će svako u hotelu DV Chalet pronaći kutak po svom ukusu. Sve sobe su različito uređene, sa nameštajem koji je potpisalo nekoliko poznatih imena u svetu dizajna. Sa prozora i terasa apartmana i soba može se uživati u prelepim planinskim pejzažima, te je zbog toga većina njih posvećena planinarima koji su osvajali nepristupačne vrhove Alpa. Ukratko, pravo uživanje u originalnom spoju modernog dizajna i netaknutog prirodnog okruženja.

interni_76_resizeŠto se tiče eno-gastronomskog užitka, u hotelu DV Chalet možete birati između dva restorana. Jedan nudi klasične lokalne specijalitete spravljene od organskih namirnica, uz veliki izbor italijanskih i stranih vina. Dolomieu, restoran koji mogu da posete i oni koji nisu gosti hotela, vodi mladi ali veoma iskusni šef Enrico Croatti i nudi specijalitete internacionalne kuhinje. Inače, lokalni specijaliteti rezultat su mešavine uticaja tirolske i italijanske kuhinje.

Gostima hotela na raspolaganju je i besplatan ulazak u Panta rei velnes centar. Osim standardnih tretmana, bazena i prostorija za relaksaciju, ovde možete isprobati i slane sobe sa solju sa Himalaja ili Mrtvog mora. Pravi užitak predstavlja opuštanje u nekoj od sauna ili toplih bazena, uz pomisao na snegom prekrivenu okolinu.

food_17_resizeZa pravo uživanje u ovim planinskim predelima potrebno je da se dobro upozna okruženje, jer je zaista vredno svakog minuta provedenog u njemu. Dolomiti se nalaze na Uneskovoj listi i nude uslove za razne aktivnosti – bilo laganu šetnju ili neki od sportova. Zimi ćete uživati u planinarenju ili skijanju, a leti u planinskom biciklizmu, paraglajdingu, raftingu ili već nekoj drugoj aktivnosti. U neposrednoj blizini nalaze se izuzetno šarmantni gradovi Trentino i Bolzano, koje krasi specifična mešavina austrijskog i italijanskog stila gradnje. Topla preporuka je i odlazak na neko od čuvenih jezera – Komo ili Lago di Garda, a prilično lako i brzo se stiže i do austrijskih skijališta i gradova.

 

Cene noćenja sa doručkom po osobi iznose od 75 do 205 evra leti i od 105 do 405 evra zimi.