Gran Melia Col—nAndaluzijski ukus umetnosti

 Gran Meliá Colón luksuzan je hotel smešten u centru istorijskog, kulturnog i komercijalnog dela španskog grada Sevilje. Elegantna neobarokna fasada ovog zdanja nagoveštava i interesantan enterijer, što svakako potvrđuju brojna dizajnerska imena koja su učestvovala u njegovoj izradi. Ako ste ljubitelj Andaluzije, onda je hotel Gran Meliá Colón odlično mesto za bazu tokom obilaska ove regije

Gran Melia Col—nHotel Gran Meliá Colón ima ukupno 189 soba i sve su različite i jedinstvene, a iz većine se prostire veličanstven pogled na grad i njegove znamenitosti. Specifičan enterijer delo je brojnih poznatih španskih dizajnera. Takođe, svaki sprat posvećen je nekom od čuvenih slikara: Velaskezu, El Greku, Goji… pa hodnike hotela dekorišu mnogobrojne slike ovih majstora koje će, uz adekvatno osvetljenje i tumačenja, učiniti da se osećate kao u nekom ozbiljnom muzeju. Grand penthaus je možda najinteresantniji i najluksuzniji apartman u ovom hotelu – veličine je 85 kvadratnih metara, a terasa čak 140, sa privatnim bazenom.

GranMeliaColon-LobbyTri restorana: El Burladero, El Tendido i Majestic nude veliki izbor ukusa i aroma andaluzijske kuhinje. Kolevka čuvenog španskog tapasa upravo je Sevilja, a u restoranu Majestic u hotelu Gran Meliá Colón služe, nezvanično, najbolji tapas u Španiji. Šef Javier Rico Martin, poznat po sposobnosti da kombinuje tradicionalne recepte sa najnovijim tehnikama, predstavlja kulinarsku tradiciju južne Španije iz vrlo lične perspektive, pritom zadovoljavajući i najistančanije ukuse. Simbolika lokalne tradicije pratiće vas gotovo na svakom koraku. Recimo, centralni deo hotela Gran Meliá Colón zauzima lobi bar El Albero, koji nosi naziv po pesku iz arene za borbu s bikovima.

U hotelu se može uživati u potpunom wellnessu – tu su saune, tursko kupatilo, terapeutski tuševi, solarijum, prostorije za više vrsta masaža i tretmane lepote, kao i fitnes centar, tako da je i ovaj aspekt na vrlo visokom nivou.

Hotel Gran Meliá Colón može da se pohvali odličnom lokacijom za kombinovanje poslovnih obaveza, relaksacije, kulturnih aktivnosti i odmora. Ne treba posebno naglašavati koliko ovaj andaluzijski grad ima da ponudi, a ako ste za nešto aktivniji obilazak ove pokrajine, možete se zaputiti na neku treking turu po prelepoj okolini, otići na brodsku turu po reci Gvadalkivir ili na neku turu jahanja na konjima.

 

Cena smeštaja za dvoje kreće se od 185 evra za noć, pa naviše.