Broj: Foto:

museum_hotel_cappadocia_05_resizeTurska je u poslednjih desetak godina enormno popularna destinacija za letnje odmore, a imidž je izgradila na fantastičnoj usluzi i povoljnim cenama. Međutim, neki hoteli izdvajaju se iz brojne ponude konvencionalnih hotela namenjenih širokim masama. Jedan od takvih je i hotel Museum u Kapadokiji

Na vrlo specifičnoj lokaciji u Turskoj, u atraktivnoj i živopisnoj Kapadokiji, nalazi se jedinstveni hotel Museum, koji odlikuje unikatna kombinacija modernog luksuza i istorijskog nasleđa, savršeno uklopljenih u okolinu.

museum_hotel_cappadocia_32_resizeSvaka soba i apartman, kojih ima ukupno 30, čini priču za sebe, a zahvaljujući osnivaču hotela koji je veliki ljubitelj i kolekcionar antikviteta, imaćete utisak da ste u pravom muzeju. Odatle potiče i naziv hotela, koji je prepun umetničkih vrednosti iz različitih perioda. S obzirom na specifičan izgled okoline, dizajneri su se potrudili da ceo hotel podseća na drevnu lokaciju Kapadokije. Sve sobe izgledaju kao pećine i opremljene su, osim sada već standardnim elementima tehnike, i džakuzijem. U standardnoj ponudi hotela je i obilazak nekih pećina i kamenih kućica koje su u raznim periodima istorije služile u različite svrhe, a danas predstavljaju muzeje i turističke atrakcije.

Kao i u svim hotelima u Turskoj hrana je vrlo važan aspekt, a hotel Museum ima tu mnogo toga da ponudi. Nezaboravno gastronomsko iskustvo možete doživeti u a la carte restoranu Lil’a, čiji meni je pažljivo iskreiran kombinujući moderna i tradicionalna lokalna jela. Inače, to je zvanično jedan od najboljih restorana u Turskoj, a s obzirom na to da ova zemlja zaista može da se pohvali vrhunskom kulinarskom kartom, jasno je o kakvom restoranu je reč. Višestruko nagrađivani glavni kuvar restorana za svoja jela koristi isključivo najkvalitetnije namirnice od kojih je većina ekološki uzgajana. U okviru hotela nalazi se ekološka bašta koju gosti mogu da posete i probaju voće i povrće ili čak izaberu ono što žele da im bude servirano tog dana u restoranu.

museum_hotel_cappadocia_08_resizeUz pregršt dobre hrane, gosti ovog restorana mogu da uživaju i u fantastičnom pogledu na Kapadokiju. Na jednom od najviših vrhova ove oblasti nalazi se i Indigo bar, lokal hotela Museum koji osim standardnog izbora pića nudi i spektakularan pogled na okolne pejzaže i posmatranje impresivnog zalaska sunca.

Hotel Museum raspolaže sadržajima za zdrav odmor u wellness centru uz razne tretmane i masaže biljkama i biljnim uljima, a gosti mogu da biraju da li žele masažu u sobi ili na terasi sa pogledom. Tu su i golf tereni ili jahanje konja za one koji vole malo aktivniji odmor. Ono što je možda najzanimljivije u Kapadokiji jesu letovi balonom, koje takođe možete dogovoriti i u ovom hotelu. Trenutak kada se desetine balona polako uzdižu iznad karakterističnih „dimnjaka“ Kapadokije jedan je od najspektakularnijih prizora na svetu, a onima koji se odluče za ovakvu vožnju svakako će pričiniti nezaboravan doživljaj.

Cena smeštaja za dvoje je od 200 do preko 2.000 evra za noć, u zavisnosti od tipa sobe/apartmana i sezone.