Broj: Foto:

©Baros Maldives_Aerial View_HR (2)_resizeS prvim toplim danima misli počinju da se kreću put egzotičnih destinacija, negde gde je more azurno, vazduh opojan a tišina omamljujuća. Maldivi su verovatno jedna od prvih asocijacija na takvo blaženstvo, a rizort Baros pravo je mesto na kojem se može osetiti sva raskoš zadivljujućih pejzaža ovog ostrvskog arhipelaga južno od Indije

Maldivi, država-republika u Indijskom okeanu, zauzima površinu od oko 300 kvadratnih kilometara, od čega je gotovo 99,9% pod morem. Na jednom od mnogobrojnih ostrvaca koje čine ovu republiku nalazi se luksuzan rizort Baros, otvoren još 1973. godine. U tom trenutku bio je treći po redu rizort na Maldivima, a danas je taj broj, zahvaljujući enormnoj popularnosti koju su Maldivi stekli, naravno daleko veći.

©Baros Maldives_Baros Residence Night_HR_resizeSa povećanjem interesovanja za ovu destinaciju rastao je i kapacitet rizorta Baros, tako da od početnih 56 ležajeva danas može da ponudi 45 vila na plaži i 30 vila na vodi. Sve vile dizajnirane su u prepoznatljivom stilu tipičnom za Maldive, a korišćeni su isključivo drvo i kamen kako bi se ove simpatične kućice savršeno uklopile u okolinu. Sve imaju direktan pristup laguni sa terasa, a osim potpune opremljenosti standardnim pratećim elementima koje svaki luksuzan hotel ima, ovde se podrazumeva i spektakularan pogled na kristalno i mirno more.

The Lighthouse Restaurant (restoran Svetionik) je gotovo zaštitni znak Barosa. Proglašen je za jedan od najboljih na Maldivima, a osim vrhunski ukusne i kvalitetne hrane prepoznatljiv je i po originalnom izgledu – šiljati beli krov na zdanju koje se izdiže iznad vode ne dozvoljava mu da ostane neprimećen. Kao što se i pretpostavlja, meni ovog restorana upotpunjuje i bogata, kvalitetna vinska lista. Baros ima još nekoliko pratećih restorana – Cayenne Grill je mesto za lakši obrok – picu, salatu ili gril, dok restoran Lime nudi pretežno jela azijske kuhinje. Tu su naravno i brojni barovi u kojima se može uživati u koktelima, naravno, takođe uz spektakularan pogled na more.

©Baros Maldives_Baros Villa_HR (4)_resizeU centralnom delu rizorta nalazi se spa centar namenjen gostima koji dodatnu relaksaciju traže u nekoj od masaža ili terapija. Dizajniran je tako da pruža potpunu intimu i mir, a pored standarnih soba za tretmane tu je i paviljon za jogu.

Ako ste željni mirnog odmora, kupanja u toploj laguni nestvarno plave boje i ako tražite utočište u prirodi, ali opet uz sve što vam je potrebno za savremen život, onda bi odabir rizorta Barosa na Maldivima bila prava odluka. Naravno, uz pretpostavku da spadate u grupu srećnika koji mogu da podnesu ozbiljnu finansijsku konstrukciju za ovakav odmor.

Najniža cena smeštaja za dvoje sa doručkom je oko 600 evra za noć, a u zavisnosti od sezone cena raste.