Broj: Foto:

Hi_HUHELHA_43005351_Havis_terrace_newAko vas put nanese u Helsinki, svejedno da li zbog posla, šopinga ili samo zbog jednostavnog turističkog uživanja, pravo mesto za smeštaj mogao bi da bude butik-hotel Haven, koji se nalazi u samom srcu prestonice Finske. Smešten u neposrednoj blizini centralne promenade i raskošnog parka Esplanadin puisto, koji u letnjim mesecima brojni građani Helsinkija prepoznaju kao mesto za piknik i zabavu, ovaj hotel u sebi objedinjuje finsku ekstravaganciju, tradicionalan luksuz i urbani dizajn

 

Zbog njegovog prestižnog položaja, iz soba hotela Haven pruža se jedinstven pogled na mnoge znamenitosti i važne toponime Helsinkija – Predsedničku palatu, Uspensku katedralu i centralni gradski skver Market, koji je prepun kafea, prodavnica suvenira i restorana koji nude tradicionalnu finsku hranu… Vidljivi sa prozora hotela su i talasi uzburkanog Baltičkog mora, čija se obala nudi kao idealno mesto za šetnju, naravno, u letnjim mesecima.

Hotel Haven prvi je finski hotel koji je postao član svetske grupacije Small Luxury Hotels of the World. Pažljivo dizajniran u svakom svom detalju, ovaj hotel nudi toplinu, komfor i kvalitetnu uslugu, što je u hladnom Helsinkiju i te kako potrebno gostima.

Hi_HUHELHA_27949664_Haven restaurant_resizeHotel ima ukupno 77 soba, podeljenih u četiri kategorija: comfort, style, lux i lux sa pogledom na more. Visok standard svih soba podrazumeva kvalitet i najsitnijih detalja, a osim standardnih elemenata kao što su mini-bar, sef, klima i internet, ovde možete da uživate i u kompletnom audio-vizuelnom ugođaju koji pruža Bang&Olufsen sistem za zabavu, kao i da utonete u posteljinu od egipatskog pamuka. Poseban ugođaj nudi apartman površine 80 metara kvadratnih iz kojeg, ušuškani pored kamina, imate najčarobniji pogled koji Helsinki može da ponudi.

Odmah pored hotela, kao njegov sastavni deo, nalazi se restoran Havis, u kojem gosti mogu da probaju neka lokalna jela. Bilo bi blago rečeno neumesno ne probati riblje specijalitete, koji su u Finskoj inače najčešće na meniju, jer ovde sve dobija posebnu draž; kuvari obroke spremaju u otvorenoj kuhinji pred gostima restorana. Osim fantastično ukusnih i specifičnih tradicionalnih i modernih jela, poseban ugođaj boravku u Havisu daje, isto kao i kada je u pitanju smeštaj u sobama hotela – predivan pogled na grad. Uprava restorana naročito preporučuje da se u njihovim specijalitetima uživa sa terase restorana, jer se odatle pruža pogled koji sam po sebi predstavlja vrhunsko uživanje.

Za relaksaciju i popodnevni snek i piće tu je i bar Haven, koji nudi veliki izbor šampanjaca, rumova i viskija.

Hi_HUHELHA_43006127_haven_pulloja_viinikaap_resizeOvaj hotel je pravi izbor i za poslovne sastanke, s obzirom na to da nudi četiri konferencijske sobe različitih kapaciteta, a pritom obezbeđuje i osobu koja vodi računa o svim detaljima prilikom organizacije skupa. Ako posle poslovnog ili turističkog boravka u ovom hotelu poželite da upoznate Helsinki, Haven organizuje poludnevne ili celodnevne ture koje podrazumevaju obilazak istorijskih destinacija grada, kulinarske doživljaje, pecanje, posete čuvenim saunama, kao i obilaske prirodnih lepota u okruženju grada.

Cena noćenja sa doručkom po osobi kreće se od oko 100 evra, pa naviše.