Broj: Foto:

Kulm Hotel St. Moritz _resizePravi mondenski raj, St. Moritz jedno je od najpoznatijih i najomiljenijih mesta za zimski odmor na svetu. Iako se nalazi na preko 1.800 metara nadmorske visine, klima je takva da ovde može da se uživa u suncu više od 300 dana godišnje. Kako je već dva puta bio organizator Zimske olimpijade, jasno je kakvom ponudom ski-staza i uslova za ostale sportove raspolaže. Opet, ako sebe radije vidite kako se sunčate pored ski-staza i uživate u luksuznim restoranima, barovima, šopingu… opet ste na pravom mestu. Pritom, u trenucima razbibrige možete da se igrate zamišljajući da ste inspektor Kluzo na tajnom zadatku, koji je ovde često dolazio „poslom“.

Ako se već nađete u ovom švajcarskom skijaškom raju, hotel Klum biće nepogrešiv izbor za doživljaj pune dimenzije zimske idile u St. Moritzu

Junior Suite (2)_resizeHotel Kulm nalazi se u samom centru čuvenog švajcarskog ski-centra St. Moritz, u neposrednoj blizini jezera Engadin i može da se pohvali tradicijom dužom od 150 godina. Naime, daleke 1856. godine Johannes Badrutt je po prvi put otvorio vrata ovog hotela i ubrzo je postao veoma uspešan – osam godina kasnije upravo ovde nastao je zimski turizam, koji je i danas vrlo popularan.

Hotel ima 126 soba i 47 apartmana, koji, naravno, odišu pravim planinskim duhom. Udobnost, komfor i autentičnost čine ga privlačnim tokom cele godine, a samo prirodno okruženje podjednako je atraktivno i leti kao i zimi. Enterijer hotela prvenstveno karakterišu prirodni materijali, naročito drvo koje mu daje toplinu; drveni nameštaj ručne izrade, kao i kamini u pojedinim apartmanima samo pojačavaju utisak da je hotel Klum prava oaza mira i topline pod vrhovima Alpa.

15 Sunny Bar_resizeU skladu sa visokim standardom koji se u St. Moritzu ogleda na svakom koraku, ta nit luksuza propraćena je i u hotelu Kulm, naročito u gastronomskoj ponudi. Le Grand Restaurant previđen je za doručak i večere u elegantnom i luksuznom ambijentu, dok je The Pizzeria ležernije mesto koje nudi, kako i naziv govori, čuvene italijanske specijalitete, kao i određene specijalitete od mesa ili ribe. U letnjim mesecima najlepše je boraviti u Chesa al Parc restoranu, koji se nalazi na prelepoj terasi u bašti hotela. Posebno mesto zauzima Sunny Bar, jer se u njemu tradicionalno dodeljuju medalje učesnicima u takozvanom Cresta Run sportu, nešto slično sankanju na ledenom toboganu (čisto da se ne zanemari sportski duh koji je zaštitni znak St. Moritza). Trofeji i fotografije su svuda po zidovima i policama lokala, a česti gosti bile su i brojne svetski poznate ličnosti. Zanimljiv detalj su i gimnastički prstenovi koji vise sa plafona, a mogu da posluže i samouverenim pojedincima da pred svima demonstriraju svoju snagu. Sastavni deo Sunny Bara je Nito, restoran sa obiljem japanskih specijaliteta, a još jedan restoran u ovom hotelu je The K, u kojem je šef kuhinje bazirao meni na francuskoj kuhinji. Na startnoj liniji bob-staze nalazi se još jedan restoran u vlasništvu hotela Kulm, a to je restoran Bob. Osim dva bara, tu je i klub Dracula, najpoznatiji klub u St. Moritzu još od svog otvaranja 1974. godine. Najekskluzivnije žurke održavaju se ovde, a posebno je interesantan džez festival koji se organizuje leti upravo u klubu Dracula.

Spa-centar hotela bazira se na tri najvažnija stuba: relaksaciji, detoksikaciji i regeneraciji. Ovde možete začiniti svoj boravak na planini opuštanjem u nekoj od sauna, bazena ili tretmana koje nudi ovaj spa-centar.

Cene su različite u zavisnosti od perioda godine, a kreću se od oko 300 pa do preko 2.000 evra za sobu ili apartman za noć, uključujući polupansion.