full_lasvillas-0Jedno od najlepših ostrva Atlatskog okeana, koje je gotovo tokom cele godine u zagrljaju proleća, jeste najveće kanarsko ostrvo Tenerife. U senci vulkana El Teide i spektakularnih prirodnih lepota, ovo ostrvo privlači mnoge goste željne avantura, ali i pravog hedonističkog odmora

 

full_habitacionescasasducales-2Na jugu ostrva u gradu Costa Adeje nalazi se hotel Bahia del Duque, impresivno zdanje otvoreno 1993. godine. Ovaj kompleks prostire se na gotovo sto hiljada kvadratnih metara i sa preko 600 zaposlenih čini jedan od najvećih, ujedno i najluksuznijih evropskih hotela. Bahia del Duque takođe predstavlja i svojevrsno ekološko utočište, s obzirom na površinu od preko 63.000 kvadratnih metara tropske i subtropske vegetacije koju ovde uzgajaju sa posebnom pažnjom; tako ćete se, šetajući kroz kompleks hotela, zateći u mnoštvu palmi, drveća „zmajeve krvi“, kaktusa i drugih tropskih biljaka.

Hotel poseduje ukupno 387 soba, od kojih je 58 apartmana i 40 vila, a na raspolaganju su i dva zasebna dela hotela, Casas Ducales i Las Villas, za goste koji žele više privatnosti. Vile su u ponudi od 2008. godine i za njihovu izgradnju i opremanje, kao i spa centar, uloženo je ukupno 60 miliona evra, što je dokaz da se na kvalitetu i luksuzu ovde nije štedelo. Osim pažljivo dekorisanih i luksuzno opremljenih soba, ovde će vas dočekati i spektakularan pogled na plažu Playa del Duque i Atlantski okean.

U hotelu se nalazi osam restorana i trinaest barova, u kojima se mogu birati specijaliteti kanarske, francuske, italijanske, južnoameričke i mediteranske kuhinje. Glavni restoran hotela je Las Aguas, u kojem chef eksperimentiše sa lokalnom kanarskom kuhinjom unoseći moderne elemente, a u ponudi su i brojna lokalna i strana vina, i to ne samo velikih i poznatih, već i manjih, tradicionalnih vinarija. Jedan od najomiljenijih restorana gostiju je El Bernegal, a tu su i La Brasserie, La Trattoria, La Hacienda, Asia Kan, Sua i Beach Club.

full_gastronomia-11Zahvaljujući prestižnoj lokaciji i vrlo povoljnoj klimi ovog podneblja, hotel Bahia del Duque pravo je mesto za odmor za sve one koji vole vodene sportove, a osoblje hotela će vam vrlo rado pomoći i informisati vas o svim aktivnostima dostupnim na Duque plaži. Tu je i dečji kutak sa raznim aktivnostima i animatorima, kao i klub za nešto starije – Teen lounge. Spa centar je sada već neizbežan deo gotovo svakog hotela, pa je tako i ovde. U Spa Bahia del Duque tretmani su inspirisani prirodnim okruženjem hotela, tako da su vulkanska lava i morska voda neki od glavnih elemenata koji se koriste za relaksaciju i podmlađivanje, a centar je smešten u predivnom ambijentu kojim dominiraju upravo tropsko bilje i vulkansko kamenje.

Cena prenoćišta sa doručkom za dve osobe je od oko 250 evra pa naviše.