Broj: Foto:

Istorija hotela Cambrian traje više od jednog veka. Izgrađen je krajem XIX veka, pa iako je prvobitno osmišljen kao bed & breakfast pansion, zbog svoje odlične pozicije, blizine skijališta i centra sela Adelboden, odavno je prepoznat kao prestižno mesto za sve one koji su ovde dolazili zbog skijanja ili planinarenja. Nekada poznat po imenu Grand hotel Regina, početkom ovog veka dobija novog vlasnika, poreklom Velšanina, kao i novo ime koje upravo upućuje na njegove korene (Cambria je latinski naziv za Vels). Nakon što je u potpunosti renoviran i što je u njemu na 650 metara kvadratnih izgrađena spa zona, hotel je 2007. godine otvorio svoja vrata kao novi alpski spa-centar sa četiri zvezdice.

157-DS-CambrianCambrian ima 70 komfornih soba i apartmana opremljenih dizajnerskim Knoll i Porada nameštajem, kao i svim detaljima koji boravak čine udobnim. Highlite ovog hotela je otvoreni bazen sa toplom vodom, iz kojeg se pruža spektakularan pogled na obližnje vrhove Alpa. Skijašima, planinarima kao i svima onima koji su došli da uživaju u lepotama prirode, Cambrian nudi i savršenu relaksaciju – saune, bazeni, tretmani vrhunskih masera – sve je podređeno revitalizaciji.

Gosti Cambriana uživanje mogu da nastave u restoranu hotela, koji na meniju ima kuhinju koju opisuju kao „novi alpski stil“ u kulinarstvu. Njega karakteriše novi pristup klasičnim jelima iz ove oblasti, obilje svežih sastojaka koji rastu ili su proizvedeni na obroncima Alpa, kao i nova estetika u prezentovanju hrane.

Duh britanskog ostrva, postojbine vlasnika, prisutan je u Škotskom baru, koji nudi odabranu selekciju viskija, ali i kvalitetan izbor vina, piva i drugih pića.

240-DS-Cambrian_resizePozicija hotela omogućuje veliki izbor aktivnosti i u letnjim i u zimskim mesecima. Na obroncima oko Adelbodena, u čijem centru je i smešten hotel, nalazi se preko 300 kilometara staza za šetače, planinare i bajkere. U blizini je 600 metara visok vodopad Engstilgen, jezera, brze reke, zatim romantični spori voz koji vijugavom prugom vozi kroz Alpe… Na raspolaganju su i tereni za golf, škola paraglajdinga, vožnja žičarama, a u zimskim mesecima za većinu je prvi izbor svakako skijanje i snowboard.

Šta god od navedenog da vas dovede u Adelboden, smeštaj u hotelu Cambrian daće dodatnu, visoku notu uživanja.

 

Cena: dvokrevetna soba, noćenje sa doručkom, od 200 evra pa naviše.