Hotel_Chateau_Monfort_HD_01_resizeIstorijska raskošna zgrada u samom srcu Milana, modne prestonice Italije, inspirisala je enterijeriste da u njoj kreiraju atmosferu reminiscencije na romantični zamak u kojem svaka prostorija otvara vrata jedne bajke. Tako je nastao butik hotel Château Monfort, u kojem je svakom gostu omogućeno da „zaigra“ glavnu ulogu u nekoj od svojih omiljenih priča iz detinjstva

 

Kreatori ambijenta hotela Château Monfort bili su vođeni idejom da podstaknu emocije i maštu svojih gostiju, tako što će ih vratiti u najlepši period njihovog života. Ovde je zato svaki kutak inspirisan prizorima iz najpoznatijih i svima prepoznatljivih bajki. Taj neobičan efekat postignut je uklapanjem komada, specijalno za ovaj hotel izrađenog, nameštaja u neoromantičnom stilu sa restauriranim detaljima koji ambijentu daju notu artizma i patinu. Svet mašte u koji hotel Chateau Monfort uvodi svoje goste kreiran je brižljivo, sa merom i ukusom.

Hotel_Chateau_Monfort_HD_13_resizeOvaj butik hotel ima sedamdeset i sedam glamurozno opremljenih soba i apartmana. Svi su jedinstveni, unikatno dizajnirani, a u izradi su korišćeni najkvalitetniji prirodni materijali. U svim sobama instalirana je tehnička oprema koja obezbeđuje besprekornu zvučnu izolaciju, a najsavremeniji erkondišn sistem i ostala prateća tehnička rešenja boravak čine vrlo komfornim, i to prema visokim standardima.

Gostima hotela na raspolaganju je centar Amore e Psiche u kojem užitak može da se pronađe u bazenu sa slanom vodom, turskom kupatilu, sauni, džakuziju, kalidarijumu, sobi za relaksaciju, ledenoj fontani ili u prepuštanju rukama veštih masera i kozmetičara.

Hedonizam se nastavlja u restoranima i barovima ovog butik-hotela. Rubacuori je glavni restoran, u kojem se podjednako uživa u kreativno i luksuzno uređenom ambijentu, kao i u delikatesnim zalogajima pripremljenim od organski gajenih namirnica. Na meniju ovog restorana nalaze se vrlo neobične gastronomske kreacije, koje su plasirane u slow food konceptu.

hotel_chateau_monfort_hd_24 (1)_resizeEnterijer vinskog bara Chateau krasi originalna statua boga Bahusa iz XIX veka i masivni drveni sto od hrastovine, za kojim gosti mogu da uživaju u selekciji najkvalitetnijih italijanskih sireva, pršute i, naravno, vina. U ponudi ovog vinskog bara nalaze se najkvalitetnija vina Brunello di Montalcino, Barolo i ostali italijanski velikani, ali i vrhunska vina iz celog sveta. Gostima se sugeriše degustacija u tasting setovima od po četiri čaše tematski odabranih vina.

Nakon vinske noći, za jutarnju kafu i lak doručak rezrervisan je prostor bara Mezzanotte, u kojem se posebno preporučuju domaći kolači koje pripremaju hotelski majstori-poslastičari.

I kada se otvore vrata Château Monforta „bajka“ za njihove goste se nastavlja, jer se ovaj hotel nalazi u samom istorijskom centru grada, na nekoliko koraka od Trga San Babila, milanskog Duoma ili šoping zone koja počinje u Via Monte Napoleone.

Svi ti inspirativni sadržaji, za maštu i čula podsticajan ambijent, kao i fantastični položaj hotela, opravdavaju najviše ocene i epitete za ovaj hotel.

Cena: noćenje sa doručkom za dve osobe iznosi 29.000 dinara (podatak preuzet sa booking.com).