Zima počinje i pravo je vreme da se razmišlja o skijanju i ostalim snežnim atrakcijama. Austrija je tradicionalno omiljena destinacija među domaćim skijašima u ovom periodu, a mestašce Lech am Arlberg pripada krugu favorita. Ako se odlučite za ovu destinaciju, hotel Kristiania dodaće posebnu notu komfora i uživanja zimskom odmoru

Alpsko skijanje kao sportska disciplina ili vid uživanja, kako god, nastalo je u upravo u mestu Lech am Arlberg, na zapadu Austije nedaleko od granice sa Nemačkom i Švajcarskom. Vrlo popularno i kao letnja destinacija, ovo mesto ipak je čuveno po fantastičnim uslovima za skijanje.

Hotel Kristiania jedan je od najboljih, a nalazi se u neposrednoj blizini centra mestašca Lech. Prilično komforan, ispunjen toplinom i ležernošću, naročito je atraktivan u zimskom periodu. Svih 29 soba su različitog enterijera; svaka prati određenu temu, ali su sve elegantne i u skladu su sa okolnim ambijentom, a estetika je upotpunjena umetničkim detaljima i antikvitetima koji su sastavni deo enterijera. Pogled na Lech i Alpe je spektakularan u kojem god kutku hotela da se nalazite, tako da hotel Kristiania deluje kao jedna velika platforma za uživanje.

Najelegantniji i najluksuzniji restoran u hotelu je Otto Wagner, koji nudi kreativan meni sastavljen od specijaliteta internacionalne kuhinje, dok je restoran Kristiania popularan među ljubiteljima tradicionalne austrijske kuhinje. Prepoznatljivi alpski specijaliteti, kao što je recimo fondue, služe se u Kaminzimmer – prostoriji sa, kako naziv kaže, otvorenim kaminom, gde se gosti najčešće okupljaju posle večere, uz cigaru i čašu nekog od brojnih vina sa vrlo ekskluzivne vinske karte. Tu je i terasa koja može da bude pravi izbor za dnevno izležavanje na prijatnom zimskom suncu, uz čaj ili kafu.

Po starom oprobanom receptu, nakon provedenog dana na snegu ili u šetnji najviše prija uživanje u toploj kupki ili sauni, a hotel Kristiania svoje goste ne uskraćuje ni za ovaj vid hedonizma. Osim toga, tu su i brojne masaže i sala za jogu, tako da je spektar mogućnosti za relaksaciju vrlo širok (postoji i dodatna usluga masaža u sobama).

Ukoliko su vam potrebne instrukcije o ski stazama ili lični instruktor skijanja, hotel Kristiania je i to obezbedio. Ovde takođe može da se iznajmi celokupna sportska oprema, a čak i ako ne skijate, za uživanje u ovom idiličnom planinskom zimskom ambijentu biće sasvim dovoljne i šetnje.

Cena: od oko 200 evra za noćenje sa doručkom po osobi.