VedutaZa one koji posetu Toskani planiraju tako da je akcenat na Firenci, a ujedno bi hteli da borave u mirnom i autentičnom toskanskom ambijentu, dobar izbor nesumnjivo bi bio butik hotel Ville Sull’Arno

Smešten na samoj obali reke Arno, u mestu Lungarno de Tempio, butik hotel sa pet zvezdica Ville Sull’Arno nalazi se na svega dva i po kilometra od palate Vecchio. U obilazak ove i ostalih istorijskih znamenitosti Firence veoma je jednostavno otići, lokalnim vozom ili, još bolje, biciklima koji gostima hotela stoje na raspolaganju. Lagana vožnja kroz romantični predeo putem, uz reku Arno, vodi u sam centar Firence.

205-BedOvaj butik hotel u potpunosti je renoviran 2013. godine. Nudi 45 soba opremljenih klasičnim nameštajem u florentinskom stilu, dekorisanih artističkim detaljima sa ciljem da kreiraju ambijent koji oživljava duh nekih minulih vremena, a većina njih je sa pogledom na reku Arno i romantični, brižljivo negovani vrt hotela.

Gostima je na raspolaganju i impresivni spa & wellness centar, koji je urađen od najkvalitetnijih materijala i dekorisan delima florentinskih umetnika. Centar raspolaže zatvorenim bazenom, turskim kupatilom, saunom, a nude se hromoterapija, masaža tela i različiti inidividualno kreirani relaksacioni tretmani.

Za gastronomska uživanja rezervisan je restoran Flora & Fauno.  Ponuda maštovitog šefa kuhinje sastoji se od modernih verzija tradicionalne toskanske kuhinje, koja obiluje svežim povrćem, domaćim testeninama i začinima. Tradicija u kulinarstvu, koju ovde vrlo potenciraju, nadograđena je notom ekstravagancije. Neka od jela na meniju su tradicionalno toskansko varivo ribollita, zatim torteline u paradajz sosu, pa miks hobotnica i škampa… ali, ovde toskanska kulinarska tradicija ima drugačiji ukus! Ribolita se pravi od dimljene ribe cipal, a u nju se dodaju kruške i badem koji daju posebnu aromu. Tanjir sa hobotnicama i škampima obogaćen je dodatnim aromama jer im je pridodat  foie gras preliven medom od badema… Dodatni ugođaj uživanju u ovim kreativnim jelima pruža i stilizovani ambijent restorana Flora & Fauno, koji je inače smešten u vrtu hotela, sa pogledom na reku Arno. Podrazumevajuće, ovakav meni prati i odabrana selekcija vrhunskih toskanskih vina – idealna prilika da se uživa u nekom dobrom kjantiju, jer Firenca se nalazi u vinskoj zoni Chianti Classico, iz koje dolaze najbolja kjanti vina.

Sala-Colazione_2Kvalitetni sadržaji, izolovanost i intima nadomak Firence, atributi su koji butik hotel Ville Sull’Arno preporučuju kao odličan izbor i za organizovanje poslovnih skupova ili team buildinga. Za ove namene, na raspolaganju je hotelska sala za sastanke koja se veoma lako može pretvoriti u učionicu opremljenu svim neophodnim rekvizitima.

Cena: dvokrevetna soba, noćenje sa doručkom – 300 evra.