U jednoj od centralnih, ali vrlo mirnih ulica Đenove smešten je hotel Melia Genova, koji poslovnim sastancima, proslavama, romantičnim vikendima… daje jednu finu dimenziju elegancije i komfora, a boravak u ovom šarmantnom italijanskom gradu svakako čini još uzbudljivijim 

Iza impresivnog spoljašnjeg izgleda hotela, dizajniranog u klasičnom stilu, stoji potpis čuvenog arhitekte Giuseppea Crose Vergagnija, koji je udahnuo život i poznatom istorijskom trgu Piazza de Ferrari kao i drugim važnim zgradama u gradu. Još od te 1929. godine do danas, hotel Melia Genova jedno je od važnih mesta na mapi Đenove.

Enterijer hotela pleni elegancijom, koja u kombinaciji sa krajnje domaćinskom atmosferom stvara veliku dozu komfora. Mnogo svetlosti, kombinacija toplih tonova platine i bakra, praćena delikatnim i luksuznim sadržajima u kupatilima od finog belog kristala i prestižnim antičkim smeđim mermerom… sve to daje enterijeru specifičan šarm. Sobe i apartmani u ovom hotelu sa pet zvezdica imaju prirodne hrastove podove i visokokvalitetne propratne, moderne tehničke sadržaje, a neki od apartmana imaju i krovnu terasu sa spektakularnim pogledom na Đenovu i Ligurijsko more.

Visoku klasu hotel održava i u segmentu gastronomije, a restoran Blue Lounge & Restaurant važi za jedan od najboljih u Đenovi. To je inovativno mesto u kojem se lokalni mediteranski ukusi spajaju sa internacionalnom gastronomijom i receptima sa dodirom španske kuhinje. Blue Lounge & Restaurant pravo je mesto za isprobavanje ukusnih i prefinjenih jela tradicionalne mediteranske kuhinje, uključujući i klasičnu picu pečenu na kamenu, a u stalnoj ponudi su i veganska i jela bez glutena. Osim vrhunskog gastronomskog ugođaja, ovaj restoran podijum je i za brojne večernje događaje, uključujući i žive svirke i umetničke izložbe.

Ljubiteljima pasivnog uživanja i potpune relaksacije na raspolaganju je wellness centar koji se prostire na 200 kvadratnih metara, sa zatvorenim bazenom sa vodopadom, džakuzijem, turskim kupatilom, tropskim tuševima i relaks zonama, a za ljubitelje sportskog tempa tu je savremeno opremljen fitnes kutak koji raspolaže svim potrebnim spravama i otvoren je 24h.

Soba za sastanke (Drink Relax Eat Amuse Meet) elegantan je višenamenski prostor koji može da se koristi za bankete kada se koristi u punom kapacitetu ili za privatne i manje kompanijske sastanke. Uprkos visokom nivou u svim aspektima, hotel odiše krajnje opuštenoj, domaćinskoj atmosferi, pa tako čak i poslovni sastanci i korporativni događaji odišu notom relaksirajućeg komfora.

Hotel Melia Genova nije lišen ni doze romantike, što ga čini dobrim izborom za goste vrlo različitih aspiracija. Cena noćenja za dvoje sa doručkom je od oko 130 evra pa naviše.