Kada su svojevremeno vodili ozbiljnu proizvodnju svetiljki, Trivanovići su bili broj jedan u svom poslu, a danas, kada upravljaju mladom, ali sve ozbiljnijom vinarijom, Dragan i njegov sin Ivan jednako su dobri, samo ciljevi su ovog puta drugačiji: biti prvi u vinskoj priči za njih znači odlaziti na posao s osmehom na licu, stvoriti dobro vino i ostaviti nešto generacijama koje dolaze. I to nije jedina razlika, jer na ovom, vinskom igralištu Ivan ima inicijativu; vinska groznica kao da ga je potpuno obuzela, pa s radošću dečaka prati svaki trenutak berbe i prerade grožđa…

 

Deluje da Trivanovićima i ne treba ništa više, osim dobrog vremena, kako bi i njihova vina bila takva. Dobra. Baš kao lagani Pinot Grigio, Optimus (grašac) ili Shiraz. Vinarija nadomak Erdevika, smeštena u bivšoj porodičnoj fabrici, iako još uvek čuva obrise hladne industrijske proizvodnje, polako zagreva domaće tržište za nove vinske hitove, kakvi će, verujemo, biti njihov barikirani Chardonnay i Sauvignon Blanc. A tada, biti „samo“ dobar jednostavno više neće biti dovoljno.

 

 

Vodeće vino

Optimus

Iako pripada kategoriji osnovnih vina, pokazuje priličan vinogradarski potencijal zapadnog Srema. Za jedan grašac vrlo intenzivno na mirisu, sa izraženim aromama žute jabuke, kruške, breskve i dinje, koje su zaokružene mineralnim notama. Srednjepunog tela, sa dobrim balansom neprevrelog šećera i svežih kiselina, tipičnih za ovu sortu. Pun intenzitet voćnosti pokazuje na ukusu, u kojem se suptilno prelamaju note kajsije, breskve i ananasa.