Broj: Foto:

Ovogodišnji festival Belgrade Wine Week doneo je razdraganu festivalsku atmosferu inspirisanu vinom širom našeg glavnog grada. Publika je mogla da uživa u brojnim umetničko-vinskim događajima, kao što je slikarsko-vinska degustacija Slikaj i cirkaj ili promocija umetničkog salona vinarije Verkat, održana u beogradskom kafeu Vjeran pas.

I ove godine nisu izostale vinske žurke, degustacije, radionice, popusti za kupovinu vina u gradskim vinotekama, barovima i restoranima. Baš kao i rema najavama organizatora  iz udruženja Vinokultura, ovogodišnje izdanje festivala obeležio je veliki broj neformalnih vinskih druženja u umetničkom okruženju, a za razliku od prethodnih godina, organizovan je znatno veći broj tematskih wine & dine događaja. Ovogodišnji Belgrade Wine Week u značajnoj meri bio je posvećen promociji domaćih vina i vinarija, a poseban doprinos dali su restoran Legat 1903, koji je sastavio poseban meni sa osvrtom na izabrana vina Srbije i restoran Endorfin, koji je organizovao višednevnu proslavu fruškogorske berbe i ujedno promociju organskih podruma ove regije u društvu posebnih specijaliteta šefa kuhinje restorana.

Integralni deo festivala Belgrade Wine Week i ove godine bila je tradicionalna manifestacija Španska vina u srcu grada – osmišljena da se vinskim profesionalcima, ali i široj vinskoj publici približe bogatstvo i raznolikost vinske Španije.

Završni događaj, Wine Platz Fest održan u Dorćol platz-u, bio je pravo veliko finale ovogodišnjeg Wine Week-a, ujedno i prilika da publika zajedno sa organizatorima i brojnim vinarijama proslavi još jednu beogradsku nedelju vina.