Broj: Piše: Foto:

PRVI KIPARSKI DESIGN HOTEL

U drugom po veličini gradu na Kipru,Limasolu , nalazi se Londa, prvi kiparski design hotel. Dvoje italijanskih dizajnera je zaslužno za moderne geometrijske linije koje preovlađuju u ovom hotelu. Autori su strogu geometriju formu ublažili prirodnim materijalima, a oni daju posobnost ovom hotelu. Londa se nalazi na plaži, a za one koji ne vole pesak i slanu vodu, hotel nudi veliki bazen sa pogledom na more.


Dok u lobiju preovlađuju beli mermer i tamno drvo koji prate čiste linije, u sobama hotela su zastupljene sve boje i teksture. Ukupno je 68 soba i apartmana, koji su izrazito prostrani i udobni. U nekim apartmanima se nalaze kružni kreveti i đakuzi kade. Sve sobe su opremljene aparatima za kafu, minibarom, sefom, priključkom za internet i telefax, satelitskom televizijom i ostalom neophodnom opremom.

Caprice, restoran visokih standarda, svakako je nešto što se ne sme propustiti kada se boravi u Londa hotelu. Šef kuhinje je Šveđanin koji se trudi da održi meni ovog restorana modernim, pritom kombinujući internacionalnu kuhinju sa mediteranskom. Njegova kuhinja ne poznaje granice, ne zadržava se samo na jednom narodu i kulturi. Tako će se na meniju naći obroci koji uključuju namirnice i stilove kuvanja kakve nalazimo u Aziji, Južnoj Americi, Kaliforniji, ali sa blagim uticajem lokalnog. Vinska karta restorana sadrži skoro sto vina iz različitih zemalja i kontinenata – od kiparskih, grčih, italijanskih, do vina Novog sveta. Tu je svakako i bar sa mnoštvom koktela i bogatom ponudom alkoholnih pića.
Spa i fitnes centar koji se nalazi u okviru Londa hotela pruža posetiocima potpuni oporavak od svakodnevnog stresa i napetosti. Osoblje centra je tu da pruži savete, bilo da se odlučite za vežbanje u teretani, naporno plivanje u bazenu, ili relaksaciju uz pilates ili saunu.

Hotel je pogodan i za poslovne sastanke i skupove. Velika sala, interesantnog naziva Alfa i omega, ima mogućnost proširenja i na terasu, sa predivnim pogledom na Sredozemno more, što je čini idealnom za venčanja ili druge privatne proslave.
Samo pet minuta vožnje je potrebno od hotela do centra Limasola, najveće kiparske luke sa preko 200 hiljada stanovnika, gde se nalazi mnoštvo muzeja i arheoloških nalazišta. Za one koji žele malo drugačije aktivnosti, tu su bogato opremljeni butici i prodavnice. Relativno blizu je i Nikozija, glavni grad Kipra, kao i još jedno značajno letovalište – Larnaka.

Prenoćište sa doručkom u Londa hotelu iznosi od 110 do 1.100 evra po osobi.