Broj: Piše: Foto:

Solističkim koncertom u Domu omladine i koncertom na otvaranju Summertime jazz festivala u Sava centru, flautiskinja i autorka albuma Jutro bez ljubavi Irena Blagojević donela je pravo osveženje na domaću pop-soul-jazz scenu. Nakon spota za pesmu Gorko je slatko, u narednom periodu najavljuje snimanje spota za najlepšu baladu na albumu pod nazivom Da l’ si to ti.

Hrana

Hrana je kao vremeplov. Ona povezuje ljude, budi sećanja, vraća nas u neke nezaboravne trenutke života. Prva sećanja iz detinjstva vezujem za mirise bakine i mamine kuhinje. Do današnjih dana ostala sam verna domaćoj, a pre svege kuvanoj hrani koja je za mene najkvalitetnija. Nikada nisam bila ljubitelj brze hrane pa mi i najlošije kuvano jelo predstavlja uživanciju. Pored domaćih kuvanih jela (pasulj, sarme i drugo), obožavam kinesku i italijansku kuhinju. Uživam i kada mi prijatelji otkriju neko novo zanimljivo jelo u kojem su čudno kombinovane namirnice. Svakodnevnu ishranu ne mogu da zamislim bez mlečnih proizvoda i ogromih količina povrća. Leti, na moru, uživam u morskim specijalitetima. Hobotnica i gambori su uvek moj prvi izbor, a maslinovo ulje sa puno začina moj omiljeni sos. U restoranu Žabar uživam u sjajnoj hrani, a preporučujem smuđa u sosu od putera, krompira i blitve kao i hobotnicu. Hranim se raznovrsno i jedem samo kada sam gladna bilo to čak i u pola noći.

Vino

Nekada sam više volela crvena vina, a sada uglavnom pijem bela. Ne osećam neku preteranu stast prema vinima, ali ponekad mi baš „legnu“. Uglavnom volim da popijem čašu vina kod kuće u večernjim satima slušajući muziku. Istarska malvazija mi posebno prija. To je vino manje kiselosti, cvetno-voćne arome u kojoj uživam. Takođe volim i Bermet vinarije Kiš koje je izuzetno aromatično. Često prošetam i do vinoteke Fino vino gde uvek pronađem nešto po svom ukusu.

Izlasci

Mesto koje posećujem svakodnevno, bez obzira da li nastupam ili ne, svakako je džez klub Ptica. To je divan ambijent prepun slika, raznih sitnica zbog kojih se osećate kao da ste u nekom prošlom, boljem vremenu kada se slušala samo kvalitetna muzika, pre svega džez. Takođe volim restoran Diva u Grand kazinu u kojem takođe nastupam tokom godine, gde uz najromantičniju muziku u  predivnom, intimnom ambijentu možete uživati u sjajnoj hrani. Iguana je takođe moderan, svetski restoran koji je već poznato beogradsko mesto sa fantastičnim menijem i odličnom džez-svirkom.