The-Balmoral-Edinburgh-View-from-the-Wellington-Copenhagen-monument-60_resizeU samom centru prestonice Škotske, Edinburgu, u jednoj od najpoznatijih i najposećenijih ulica nalazi se hotel Balmoral, još jedan luksuzni predstavnik hotelske grupacije Rocco Forte. Ulica Princes, u kojoj je smešten hotel, poznata je inače kao odlična šoping zona, ali i po divnoj arhitekturi i fantastičnom pogledu na edinburški dvorac, kao i upadljivom tornju sa satom hotela Balmoral

 

Hotel Balmoral na raspolaganju ima ukupno 188 soba i apartmana, od kojih su mnoge sa pogledom na Stari grad Edinburg. Svakako najinteresantniji su apartmani Grand i Royal, površine 60, odnosno 75 kvadratnih metara, veoma komforni i luksuzni. Nije teško zaključiti da su uglavnom rezervisani za posebne goste.

U okviru hotela nalazi se restoran Number One, koji važi za jedan od najboljih škotskih restorana. Šef kuhinje Jeff Bland, zajedno sa svojim timom, trudi se da gostima ponudi kreativan meni, na kojem su jela pripremljena isključivo od najkvalitetnijih i najsvežijih proizvoda i namirnica. Dalje, Hadrian’s je moderna braserija gde se u neformalnom ambijentu mogu naručiti jela koja predstavljaju kombinaciju tradicionalne škotske i internacionalne kuhinje. Stara škotska kuhinja je inače prilično specifična – jela uglavnom imaju malo jači, teži „šmek“, a mnogi sastojci se ne uklapaju u konvencionalne standarde ostatka Evrope, bar na prvi pogled, jer oni koji su ih probali uglavnom su bili prilično zadovoljni.

The-Balmoral-Edinburgh-View-towards-the-Scott-Monument-and-Edinburgh-Castle-from-Superior-Deluxe-Bedroom-813_resizeHotel ne oskudeva ni u barovima, tako da možete birati jedan od tri lokala koji nude širok spektar čajeva, kafa, koktela i drugih pića i, naravno, viskija. Bar Scotch na meniju ima čak 400 različitih viskija, od kojih neki datiraju iz 1940. godine. Bez obzira na to da li ste ljubitelj singl-malta ili blendeda, teško da ovde nećete pronaći nešto što savršeno odgovara Vašem ukusu.

Ako krenete dalje stazama hedonizma u ovom hotelu, visokoprofesionalni terapeuti će Vas dočekati u Balmoral spa-centru. Boravak u ovom centru dovešće vas do potpunog opuštanja tela i uma, a možete birati između finske saune, turskog parnog kupatila, bazena, kardiovaskularne sale i sale za vežbanje. Nakon toga možete se opustiti uz neki od klasičnih tretmana za lice i telo ili specijalnih tretmana sa toplim kamenjem.

Hotel Balmoral nalazi se na savršenoj lokaciji za istraživanje Edinburga, a ovaj grad svakako ima mnogo toga da ponudi. Istorijski značaj je nemerljiv – od dvorca iz 9. veka do arheoloških nalazišta koja potiču iz 900. godine p.n.e. Stari i Novi grad su pod zaštitom Uneska, što dovoljno govori o značaju škotske prestonice. Brojni muzeji, pozorišta i galerije (Edinburg je i jedan od gradova sa najbogatijim festivalskim programom na svetu) pružaju jedinstveni doživljaj za svakog posetioca, a ukoliko želite da vam neko organizuje turističku turu po gradu, hotel Balmoral i tu može da pomogne. Samo rezervišite turu od pola ili celog dana i avantura po ovom predivnom srednjovekovnom gradu može da počne.

Cena noćenja za dve osobe iznosi od 250 evra, pa naviše.